L'Ajuntament de Manresa repara una esllavissada de fa 20 anys al costat del Pont Vell

L’actuació ha consistit en la construcció d’un mur de formigó després de refer la vorera

Aspecte del punt ons'ha intervingut

Aspecte del punt ons'ha intervingut / AJM

Redacció

L’Ajuntament de Manresa ha fet treballs de millora de l’itinerari del Pont Vell a la Font de Sant Pau, a la vora del Cardener. L’actuació ha consistit en la construcció d’un mur de formigó amb pedres en un tram d’aquest recorregut, deteriorat a causa d’una esllavissada fa més de 20 anys.

El nou mur –15 metres de longitud i 2 metres d’alçada- s’ha fet a la mateixa cota de l’estructura existent, que correspon a un antic canal de la fàbrica que se situava a la vora del Pont Vell, amb la finalitat de no envair la llera del riu.

Camí restablert

Els treballs es va iniciar amb l’enderroc de l’antic pilar d’obra situat a l’extrem del mur i l’excavació les terres necessàries per a la construcció del nou mur de formigó. L’actuació s’ha completat amb la instal·lació d’una petita barana, la pavimentació amb panot de la part de la vorera afectada i l’estesa de tot-ú en part del camí.

Aquesta actuació era una obra molt reclamada per entitats de la ciutat i un cop acabada millora la connectivitat per un punt molt estret per on passen els itineraris de l’Anella Verda M4 - Del Cardener al Llobregat, i M9 - Comtals i la Serra de Montlleó i el camí de Sant Jaume.

Els treballs han tingut un pressupost de 44.024 euros que provenen dels fons Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), adreçat a la recuperació del patrimoni històric per a ús turístic a Manresa, com a destí final del Camí Ignasià.