Setanta graons per arribar a la primera coberta de Seu de Manresa guiats per Berenguer de Montagut

La basílica se suma a la Fira de l'Aixada amb visites teatralitzades a càrrec del seu mestre d'obres

Tindran lloc el 24 i 25 de febrer, a les 11 del matí; a les 12 i 1 del migdia, i a les 5 i 6 de la tarda

L'actor David Ribera en la pell de Berenguer de Montagut, mestre d'obres de la Seu que farà les visites guiades

L'actor David Ribera en la pell de Berenguer de Montagut, mestre d'obres de la Seu que farà les visites guiades / Arxiu/Seu

Redacció

Com va avançar, ahir dilluns, Regió7, en la informació referida a la 27a edició de Fira de l'Aixada, la basílica de la Seu de Manresa oferirà el cap de setmana de la fira, els dies 24 i 25 de febrer, visites teatralitzades al temple a càrrec del personatge de Berenguer de Montagut, mestre d’obres de la basílica, que acompanyarà els visitants en l'ascens pels setanta graons que van des del claustre fins a la primera coberta.

Durant el recorregut s’explicarà la contractació de l’obra, el procés constructiu, les tècniques arquitectòniques emprades i el paper que van tenir els manresans per fer possible la Seu. La visita, guiada per l’actor David Ribera, vol ser una forma amena i divertida d’explicar a públics de totes les edats el context de l’edificació de la Seu de Manresa i, alhora, de gaudir d’una perspectiva diferent del monument i de les vistes privilegiades de la ciutat i de la fira des de la primera coberta.

Aquest format de visita ha exhaurit les places en totes les edicions en les quals s'han afegit a l'Aixada.

Horaris i preus

Com altres anys, s’han programat un total de deu visites durant el cap de setmana. Tant el dissabte 24 com el diumenge 25 de febrer es faran cinc visites teatralitzades a les 11 del matí, a les 12 i la 1 del migdia, i a les 5 i les 6 de la tarda. El preu és de 5,5 euros per persona, amb accés gratuït per als menors de 7 anys. Les entrades es podran comprar el mateix dia a la Seu o bé de forma anticipada mitjançant la plataforma Entràpolis.

Durant la Fira de l’Aixada, la basílica estarà oberta al públic de 10 a 11 del matí (es farà missa d’11 a 12 els dos dies i caldrà aturar les visites); de 12 a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda.