La jornada de donació de sang a la seu fixa de Manresa, avui dilluns, arrenca amb la visita dels bombers

Té lloc de les 9 del matí fins a les 8 del vespre a les instal·lacions de l'Hospital Sant Joan de Déu

L'objectiu és fer provisions pensant en la davallada de les donacions per Setmana Santa

Un bomber donant sang al Banc de Sang i Teixits de Manresa, aquest dilluns al matí

Un bomber donant sang al Banc de Sang i Teixits de Manresa, aquest dilluns al matí / Mireia Arso

Redacció/G.C.

Coincidint amb el mes de març, se celebra la 10a edició de la campanya Els bombers i les bomberes t’acompanyen a donar sang, que suma esforços entre el col·lectiu de Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits per aconseguir donacions de sang els mesos de març i d'abril. A Manresa, la campanya ha arribat aquest dilluns, dia 11 de març, a la seu fixa del Banc de Sang i Teixits que hi ha a les instal·lacions de l'Hospital Sant Joan de Déu. Es fa de les 9 del matí a les 8 del vespre.

Fotografia de bombers i responsables del Banc de Sang i Teixits de Manresa, aquest dillusn al matí

Fotografia de bombers i responsables del Banc de Sang i Teixits de Manresa, aquest dillusn al matí / Arxiu particular

Ha arrencat amb la visita de professionals del Parc de Bombers de Manresa, que s'han fet una foto davant d'un camió del cos a parcar davant de l'hospital. Si bé els bombers que estan de servei no poden donar sang, els que no ho estan han fet el gest solidari per donar exemple, entre els quals s'espera la visita de bombers jubilats.

Als donants se'ls ofereix un refrigeri especial per gentilesa del Forn Jorba i del Forn de Cabrianes. Enguany, és la segona vegada consecutiva que la seu fixa de Manresa s'apunta a aquesta campanya. L'any passat hi van fer donació 41 persones.

Prop de 30 parcs implicats

En aquesta 10a edició, prop de 30 parcs de bombers de Catalunya donen suport a la trentena de campanyes de donació de sang organitzades a tot el territori per aconseguir sumar més de 3.500 donacions. Durant aquestes setmanes, els bombers i les bomberes, amb la iniciativa del col·lectiu Bombers amb Cor, dinamitzaran les campanyes en molts municipis amb la seva presència per aconseguir mantenir les reserves de sang de Catalunya en un nivell òptim.

És imprescindible remuntar les reserves de sang abans de les festes de Setmana Santa, una època durant la qual acostumen a baixar al voltant del 25%.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen al cap de cinc dies, i els glòbuls vermells, al cap de 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

Donar, una festa d’il·lusió i solidaritat

Cada any, un parc pren el protagonisme de campanya i es converteix en la imatge de cartell, i enguany és el torn del parc de Terrassa, amb la participació dels bombers que en formen part, juntament amb el teixit social de la ciutat, que inclou entitats culturals i d'oci. Amb aquesta imatge, es vol recordar que donar sang és una festa, un acte d'alegria i d'il·lusió col·lectiva, reforçant així el concepte de comunitat, fonamental en la donació.

La dels bombers és una de les campanyes de l’any amb més ambient festiu, participatiu i social. I és que, en algunes d’aquestes col·lectes, la donació de sang estarà acompanyada d’exhibicions de vehicles, excarceracions, demostracions de rescats i activitats per als més menuts.

En aquesta pàgina web es pot reservar hora per donar sang en aquesta campanya.

Cartell de la cmapanya per donar sang

Cartell de la cmapanya per donar sang / Banc de Sang i Teixits