Una lluïda cercavila de gegants aplega una gentada a les festes del Poble Nou de Manresa

Hi han participat onze colles vingudes d’arreu, que han acabat amb una ballada final a la plaça de Mossèn Vidal

Ballada final dels gegants un cop acabada la cercavila

Ballada final dels gegants un cop acabada la cercavila / Jordi Escudé

Jordi Escudé

El barri del Poble Nou de Manresa, que està de festa major, ha plegat una multitud en la 34ena trobada de gegants que s’ha fet aquest diumenge al matí, i que ha comptat amb onze colles vingudes bàsicament del Bages, el Berguedà i el Solsonès, però també de Vilallobent i de Ripoll.

La trobada ha estat el principal reclam de la jornada, que ha convidat les colles a participar en una lluïda cercavila de més d’una hora de durada pels carrers del barri, i que ha finalitzat a la plaça de Mossèn Vidal, on s’ha fet una presentació individual de cada colla i una ballada final.

Paral·lelament, la festa comptava amb un mercat d’artesania i comerç, amb parades que exposaven els seus productes durant tot el matí al carrer Sant Josep, i a la confluència amb la plaça s’han muntat partides d’escacs, mentre que l’equip Dynamics de la UPC exposaven un monoplaça construït pels alumnes. Prèviament, hi ha hagut la participació dels Trabucaires de Manresa i dels tabalers Les Vilatukades, i una botifarrada popular.

S'han muntat partides d'escacs a la plaça de Mossèn Vidal

S'han muntat partides d'escacs a la plaça de Mossèn Vidal / Jordi Escudé

La festa continua a la tarda amb un mobilparc a la plaça Mossèn Vidal, i una xocolatada, i amb un programa d’activitats que s’allargarà fins al dia 24.