El socialistes confien consolidar i ampliar la seva representació al Moianès

En les properes municipals la formació repetirà candidatures a Moià i a Sant Quirze Safaja i recuperarà la de Castellterçol

Salvador Illa aquest dimecres durant la visita a Moià

Salvador Illa aquest dimecres durant la visita a Moià / Oscar Bayona

Queralt Casals

Queralt Casals

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) confia consolidar i ampliar en les properes eleccions municipals del 28 de maig la seva presència al Moianès. La formació preveu presentar candidatures a Moià, on fa quatre anys va recuperar la representació, a Sant Quirze Safaja, on ara té dos regidors, i també a Castellterçol. Així ho ha anunciat el primer secretari del PSC del Moianès, Enric Terencio, durant la visita que ha fet aquest matí a Moià el primer secretari de la formació, Salvador Illa, que ha destacat «l’esperit constructiu» que el partit ha tingut a la comarca en aquesta legislatura que ara s’acaba.

Acompanyat de la candidata del PSC a Moià i actual regidora a l’oposició, Susana Tapia, Illa ha visitat l’Ajuntament on s’ha reunit amb l’alcalde, Dionís Guiteras, i posteriorment s’ha desplaçat a l’empresa Tèxtil BCH, situada al polígon industrial Pla Romaní. El primer secretari ha destacat la recuperació de la representació a l’Ajuntament de Moià en aquest darrer mandat «on la nostra aportació ha estat la d’ajudar a construir i a sumar» i amb una «voluntat d’arribar a un punt de consens i acord per poder avançar».

Illa ha volgut «reivindicar que Catalunya és tota sencera» i ha destacat que «en el projecte que jo tinc de país Moià i el Moianès hi tenen un paper rellevant». El primer secretari dels socialistes ha subratllat que es tracta «d’una comarca jove però que després d’una situació econòmica complicada ha aconseguit reorientar-se amb un esperit de comarca que treballa amb unes línies bàsiques d’unitat».

Salvador Illa ha visitat l’empresa Tèxtil BCH, situada al polígon industrial Pla Romaní

Salvador Illa ha visitat l’empresa Tèxtil BCH, situada al polígon industrial Pla Romaní / Oscar Bayona

Per la seva banda, el primer secretari del PSC del Moianès, Enric Terencio, ha recordat que el 2019 va ser un «punt d’inflexió» per als socialistes de la comarca que el 2015 van «entrar en un desert». Fa quatre anys van recuperar la representació a l’Ajuntament de Moià i van entrar al govern del Consell Comarcal del Moianès, al capdavant de la conselleria de Territori, Urbanisme i Canvi Climàtic, «on estem fent una tasca molt important amb un projecte clar de comarca».

Les properes eleccions, segons Terencio, «les afrontem amb una millor perspectiva» amb una candidatura més àmplia a Moià, mantenint la de Sant Quirze Safaja i recuperant la de Castellterçol i «esperem tenir més representació al Consell per seguir la tasca iniciada el 2019». En aquest sentit, ha afirmat que «els socialistes venim a treballar i a fer de frontissa».

Al seu torn, la candidata de Moià, Susana Tàpia ha subratllat la tasca realitzada al consistori aquesta legislatura «amb una oposició constructiva» i ha afirmat que de cara al proper mandat presentaran «un projecte realista i factible per impulsar i millorar el nostre poble» amb la intenció de millorar els resultats dels 2019 on van aconseguir una regidoria.