Moià completa el pàrquing del CAP amb un ascensor que en millora l’accés

La nova instal·lació permet accedir des de la plaça a l'equipament soterrat, que es inaugurar el desembre passat

Accés al nou ascensor des de la plaça del CAP

Accés al nou ascensor des de la plaça del CAP / Ajuntament de Moià

Queralt Casals

Queralt Casals

L’Ajuntament de Moià ha posat en funcionament l’ascensor de l’aparcament municipal de la plaça del CAP, que millorarà l’accés a l'equipament que es va estrenar el desembre passat. El pàrquing soterrat obre diàriament de 2/4 de 8 del matí a les 10 del vespre i funciona com a zona blava gratuïta de dues hores.

L’aparcament de la plaça del CAP de Moià és, a partir d’ara, més accessible. L’equipament acaba de posar en marxa un ascensor per accedir des de la mateixa plaça a les diferents plantes. El pàrquing soterrat, que va entrar en funcionament el 22 de desembre, disposa actualment de 147 aparcaments distribuïts en dues plantes. Concretament, hi ha 135 places per a vehicles, 8 més per als de càrrega elèctrica, i 4 per a minusvàlids.

De moment, l’aparcament és gratuït però amb una estada màxima de dues hores, que cal indicar amb el rellotge horari, igual que es fa a les zones blaves. Més endavant es preveu posar en marxa el sistema d'accés de pagament, amb les dues primeres hores gratuïtes i a partir de la tercera amb un preu d’1,5 euros/hora, podent aprofitar vals de descompte dels comerciants. El pàrquing disposa de tres plantes, una de les quals no s'ha habilitat amb places d'aparcament però està preparada per si més endavant és necessari ampliar-ne el nombre.

Les obres del conjunt (CAP, plaça i pàrquing) van començar el desembre del 2007 i van quedar parades per manca de finançament. Mentre que el CAP i la plaça es van acabar al 2011, les obres del pàrquing van estar aturades fins al maig de l’any passat quan es van reprendre i van permetre obrir l’equipament a final d’any.