Moià aprova el cartipàs per aquest mandat, que tindrà dues dedicacions exclusives

L’alcalde, Dionís Guiteras, que no cobra res del consistori, assumeix també les regidories d’Urbanisme, Transició Energètica i Desenvolupament Rural

L’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, intervenint durant l’acte de constitució del nou Ajuntament

L’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, intervenint durant l’acte de constitució del nou Ajuntament / Arxiu/Queralt Casals

Queralt Casals

Queralt Casals

L’Ajuntament de Moià ja ha aprovat el cartipàs per al mandat 2023-2027 i les dedicacions, retribucions i indemnitzacions del conjunt de regidors i regidores del nou consistori fruit de les eleccions del passat 28 de maig. L’equip de Govern d’Ara Moià, que té majoria absoluta amb 8 dels 13 regidors del consistori, comptarà amb dues dedicacions completes i l’alcalde, Dionís Guiteras, continuarà sense cobrar cap retribució del consistori moianès.

El govern en majoria de Moià comptarà aquesta legislatura amb dues dedicacions exclusives del 100% de la jornada, les dels regidors Montserrat Ferrer i Sebastià Ferrer, que cobraran 35.600 euros bruts anuals. Per la seva banda, l’alcalde Dionís Guiteras, continuarà sense rebre cap retribució del consistori ja que, des del 2012, va renunciar a qualsevol tipus remuneració de l’Ajuntament de Moià i no ha cobrat mai cap sou, ni dietes, ni assistències als òrgans col.legiats, ja que cobra per les les seves responsabilitats a la Diputació de Barcelona. Els regidors que no tenen dedicació exclusiva ni dedicació parcial (tota la resta, tan si estan a govern com a l’oposició) percebran les dietes d’assistència per la concurrència efectiva a les sessions dels òrgans col·legiats o comissions.

Amb el nou cartipàs, a banda de l’alcaldia, Guiteras assumeix també les regidories d’Urbanisme, Transició Energètica i Desenvolupament Rural; Montserrat Ferrer, que és la primera tinent d’alcalde, és la regidora de Coordinació General, Comunicació i Transparència, Medi Ambient, Salut Pública, Sanitat i Consum; la segona tinent d’alcalde és Laia Bonells, que es fa càrrec de les carteres de Serveis Socials, Igualtat i Feminismes i Diversitat de Gènere, Civisme, Participació Ciutadana i Entitats del tercer sector i Lluís Cascales, que és el tercer tinent, es fa càrrec de les àrees de Joventut, Cultura i Teixit Associatiu.

El govern el completen Sebastià Ferrer, com a regidor de Via Pública i activitats, Seguretat i Recursos Humans, Eva Roger, que és al capdavant d’Educació, Esports i Promoció Econòmica, Xavier Bach, nou regidor de Mobilitat, i Gemma Bisbal, que es fa càrrec d’Hisenda. L’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, va destacar durant el ple que la distribució de carteres «hem intentat que sigui el més coherent possible en base als coneixements de cadascú, però també a la il·lusió i la disponibilitat» i va desitjar als regidors i regidores «sort i encerts». Guiteras va reiterar la intenció del govern de continuar treballant amb mà estesa com la legislatura passada amb la participació dels grups de l’oposició (Junts, CUP i PSC) a la junta de govern local.