La processó de Divendres Sant de Moià estrenarà nou recorregut

El dia abans, Dijous Sant, es podrà veure ja les evolucions dels Armats a la plaça Major

Una imatge de la processó de Divendres Sant de Moià de l'any passat

Una imatge de la processó de Divendres Sant de Moià de l'any passat / ARXIU/A.M.

Redacció

Moià viurà divendres una processó de Setmana Santa que estrena recorregut i que posarà el punt final a les celebracions de caràcter religiós d’aquests dies, que es van encetar ja la setmana passada amb el Triduum dels Dolors. Aquest any, el seguici de Divendres Sant varia el seu itinerari i, després de la sortida de la Plaça Major, enfilarà pel carrer Joies, plaça de Sant Sebastià, carrer del Forn, carrer de Francesc Moragas fins a tornar a la plaça Major. En arribar la processó s’interpretaran el Miserer, l’Stabat Mater i el Cant de les Agonies.

L’organització demana a totes les persones que vulguin prendre-hi part sense utilitzar vesta l’ús de roba adequada de color negre o fosc, i es recomana a tots els assistents arribar a l’església almenys una hora abans de l’inici de la processó. També s’alerta que en cas de pluja quedarà suspesa. La processó de Moià, que consta de sis passos o misteris, va ser recuperada el 2011, després d’anys sense sortir al carrer.

Totes les persones que vulguin assistir a la processó amb vesta la poden recollir al baptisteri aquest dimecres i dijous de 6 a 8 de la tarda, i el mateix divendres de 12 a 1 del migdia. L’organització pot facilitar ciris a tothom qui ho desitgi per assistir a la processó, a un preu de 5 euros cadascun.

Els Armats de Moià a la plaça Major, l'any passat

Els Armats de Moià a la plaça Major, l'any passat / ARXIU/A.M.

La processó tindrà un pròleg Dijous Sant, quan es podrà veure l’acte més arrelat, per trajectòria, d’aquestes festivitats, la sortida dels Armats, a la plaça Major a les 9 del vespre. El cos farà les seves habituals evolucions coreogràfiques, com són la creu, el quadre, el tirabuixó, el rellotge i la cadena i l’esgrima.