Coneix els 4 vehicles que poden conduir de forma quasi, totalment, autònoma

El nivell de conducció autònoma 3 ha arribat a diversos països del món

Cotxes d'autonomia nivell 3

Cotxes d'autonomia nivell 3 / @freepik

La fantasia de les pantalles de cinema ha passat a la realitat, ja hi ha cotxes que circulen sols! La veritat és que n'hi ha poquíssims, només 4 models que han estat acceptats en diversos països perquè han passat els controls requerits per a la seva posada en marxa a les carreteres.

Aquests models tenen una conducció autònoma de nivell 3 i només poden circular per determinats entorns

Espanya, tot i ara mateix no poder fer-ho, té totes les eines i tecnologia necessària per poder-ho dur a terme. El 23% de l'oferta automobilística espanyola té els recursos per funcionar amb el nivell 3 d'autonomia, tot i que, de moment la llei de trànsit no permet la seva circulació (els de nivell 3 o superior).

Què és l'autonomia de conducció de nivell 3

És l'automatització d'una conducció condicionada, la qual permet conduir sense haver d'agafar el volant i posar els peus als pedals, tot i que, el conductor ha d'estar alerta per si ha d'intervenir perquè el sistema del vehicle ho pot sol·licitar en una situació de risc com un error tècnic o un altre perill.

Actualment, els cotxes tenen autonomia de nivell 2

La conducció amb autonomia de nivell 2 consta de diversos elements tecnològics que permeten més autonomia al conductor, però qui porta el volant, per exemple, sempre és el conductor i no la màquina. En aquests paràmetres entren les funcions d'acceleració i desacceleració automàtica o el manteniment dins el carril, per exemple.

Conduir ja no és cosa d'humans

Conduir ja no és cosa d'humans / @freepik

Quins són els 4 models amb autonomia 3

  • Honda Legend: cotxe japonès, el qual va aparèixer el març de 2021 i la seva velocitat màxima és de 50 km/h.
  • Mercedes-Benz Clase S i EQS: cotxes alemanys, els quals van ser aprovats el desembre de 2021. El gener d'aquest any, 2023, els models han estat aprovats als Estats Units amb una velocitat màxima de 60 km/h.
  • Li L9: cotxe xinès, aprovat el 2022 i aquest model permet que el conductor no hagi de prestar cap mena d'atenció a la carretera.