Mor als 54 anys Lisa Marie Presley, l’única filla d’Elvis, d’una aturada cardíaca

La primogènita de l’astre del rock and roll va arribar amb vida a l’hospital després de rebre ajuda mèdica al seu domicili, però va acabar morint

Lisa Marie Presley en una imatge d'arxiu

Lisa Marie Presley en una imatge d'arxiu / MARIO ANZUONI

EFE

L’única filla d’Elvis Presley, Lisa Marie Presley, ha mort aquest dijous als 54 anys després d’haver estat hospitalitzada a causa d’una aturada cardíaca. «Amb el cor encongit he de compartir la devastadora notícia que la meva bonica filla Lisa Marie ens ha deixat. Era la dona més apassionada, forta i carinyosa que he conegut», ha expressat Priscilla Presley, mare de Lisa Marie, en un comunicat enviat a la revista especialitzada en celebritats ‘People’.

El missatge arriba després que la cantant hagués ingressat a un centre sanitari en estat crític i, posteriorment, induïda a un coma. Segons el mitjà nord-americà de celebritats ‘TMZ’, que també ha confirmat la mort de Presley, dijous va rebre primers auxilis i va ser assistida per paramèdics a casa seva, ubicada a Calabasas (Califòrnia), després d’haver patit problemes cardíacs. Abans de ser traslladada a l'hospital, els especialistes mèdics van aconseguir recuperar el pols de la cantant, i una vegada ingressada, va ser assistida amb un marcapassos.

Seguint els passos de l'estrella del rock

Nascuda a Tennessee en 1968, Lisa Marie tenia només 9 anys quan va morir Elvis, convertint-se en l'hereva (al costat del seu avi i la seva besàvia) de la immensa fortuna de la llegenda del rock. Un patrimoni valorat en més de 100 milions d'euros del qual es va desfer el 2005, mantenint només el control de la mítica residència del cantant, Graceland.

Seguint els passos del seu progenitor, Lisa Marie es va endinsar en el món de la música i va gravar 4 àlbums al llarg de la seva carrera: 'Don't Cry Daddy' en 1997 a duo amb la veu del seu pare; 'To whom it may concern' el 2003; 'Now What' el 2005; i 'Storm & Grace' l'any 2012.

Una vida marcada per quatre matrimonis

No obstant això, si per alguna cosa es va donar a conèixer va ser per la seva convulsa vida personal, ja que es va casar i es va divorciar en 4 ocasions. Amb només 20 anys va contraure matrimoni amb el músic Danny Keough, amb qui va tenir dos fills, Riley - també actriu- i Benjamin. Aquest es va suïcidar als 20 anys, una tragèdia que va marcar profundament a l'artista i la va deixar, com ella mateixa va confessar, "destruïda". Dies després d'oficialitzar-se la seva separació, Lisa Marie sorprenia el món casant-se amb Michael Jackson, una unió a la qual sempre va seguir l'ombra del muntatge perquè va sorgir quan van començar les acusacions de pederàstia contra el rei del pop. La seva història d'amor va durar tan sols 18 mesos.

Imatge d'arxiu de Lisa Marie amb Michael Jackson

Imatge d'arxiu de Lisa Marie amb Michael Jackson / LEE CELANO

El 2002 la cantant va passar per l'altar amb l'actor Nicolas Cage, del qual es va divorciar tres mesos després per diferències irreconciliables. I, el 2006, es va casar amb el seu últim marit, el productor Michael Lockwood, amb qui el 2008 va tenir a les seves filles bessones Harper i Finley. L'any 2016, Lisa Marie va presentar la demanda de divorci.

L'última aparició

L'última aparició pública de Lisa Marie va ser fa tan sols tres dies, en el lliurament dels Globus d'Or, a la qual va acudir acompanyada per la seva mare, Priscilla Presley, per a donar suport a la nominació d'Austin Butler - que finalment es va fer amb l'estatueta a Millor Actor - com a Elvis en la pel·lícula de Baz Luhrmann.