EL VI | Tuca Negra - 2020

EL VI | Tuca Negra 2020

EL VI | Tuca Negra 2020

Pili García

Pili García

Les famoses garnatxes aragoneses han guanyat prestigi gràcies al treball personal de Fernando Mora MW i el seu soci l’enòleg Mario López, que van fundar les Bodegas Frontonio. El celler pren el nom de San Frontonio, patró del municipi Alpartir, a Saragossa. 

Explica la llegenda que va ser decapitat pels romans i el seu cap, que va ser llençat a l’Ebre, va ser trobat riu amunt a contracorrent. Aquest terme de contra corrent escau molt a aquest celler. 

Fernando Mora va deixar la seva professió d’enginyer i va entrar en el món del vi el 2015, i amb només dos anys aconseguia ser un Master Wine, quan el normal és 5 o 6 anys. El títol de Master Wine és el màxim reconeixement dins el món del vi. Se’ls exigeix un alt coneixement sobre el tema i no poden ignorar cap pregunta sobre vi a part d’haver visitat totes les regions vinícoles. Per sempre més el seu nom anirà acompanyat de les sigles MW.

Cuevas de Arom és un projecte de Fernando Mora MW i les Bodegas San Alejandro, que han conservat vinyes de garnatxa molt velles a molta altitud a Calataiud. L’objectiu és aconseguir més frescor i més precisió. Tuca Negra és el seu vi parcel·lari més ambiciós, considerat com a Gran Cru. Els raïms sencers van fermentar amb els llevats autòctons i després d’una llarga maceració, el vi va madurar 14 mesos en dipòsits ceràmics de gres.

Només 354 ampolles d’una de les garnatxes millors del món, amb aromes de groselles, violetes i llorer. Viu i refrescant de textura salina i taní elegant i cruixent. Amb aquest vi és impossible no passar un Bon Nadal.

DO: Campo de Borja

Preu: 85 euros