INGREDIENTS
- 1 1/2 de tripa de vedella cuita
- 100 g pernil serrà tallat a daus
- 100 g xoriço picant tallat a daus
- 100 g ametlles crues
- 2 botifarrons de ceba i pinyons (si són un mica secs, millor)
- 2 cebes mitjanes
- 2 tomàquets madurs grossos
- 1 fulla de llorer
- 4-5 anelles de bitxo fregit
- Fulles de menta seca
- 750 cc brou
- 1 os de pernil
- 1 cullerada de farina
- 1 llimona
- 400 cc oli
- Sal i sucre
ELABORACIÓ
- Talleu la tripa i poseu-la a bullir a l’olla de pressió durant 10 minuts amb l’os de pernil, suc de la llimona, el llorer i la sal.
- Quan la tripa sigui cuita, escorreu-la, deixeu-la refredar i talleu-la a trossets no gaire grossos.
- Per fer el sofregit, poseu oli en una cassola i fregiu-hi les ametlles. Reserveu-les. Amb el mateix oli fregiu el pernil, el xoriço i els botifarrons. Reserveu-los.
- Sofregiu la ceba tallada finament.
- Escaldeu els tomàquets, talleu-los a daus i afegiu-los a la ceba. Poseu-hi sal, sucre i una cullerada de farina. Quan sigui freda, afegiu-hi el pernil, els botifarrons, el xoriço i la tripa. Cobriu-ho tot plegat amb el brou i deixeu que faci xup-xup durant 10 minuts. Afegiu-hi la menta picada. Trossegeu les ametlles i poseu-les al morter juntament amb el bitxo fregit; piqueu-les i afegiu la picada a la tripa. Deixeu-ho coure 10 minuts més.
- S’aconsella menjar aquest plat al cap de 24 hores.
- Si voleu, hi podeu afegir cigrons.