EL VI | Matalaz-21

Matalaz-21

Matalaz-21

Pili García

Pili García

Oxer Bastigieta és una de les cares noves de La Rioja, als seus 43 anys lidera un dels projectes més innovadors, atípics i personals, en l’elaboració de vins únics i increïbles que van des d’una agricultura regenerativa fins a unes etiquetes molt originals. 

El seu primer contacte amb el vi es produeix el 1999 quan el seu pare planta una hectàrea de vinya per elaborar un xacolí i l’hi demana que se’n cuidi. El contacte amb la natura, la tranquil·litat de la vinya, es va impregnar d’aquest món que va decidir fer un màster de viticultura i enologia a Laguardia (Rioja). Li va encantar tant aquesta zona que va decidir fer vins en aquest indret. El que guanyava amb el vi els invertia en comprar vinya vella, segons Oxer és un llegat que ens han deixat. Les seves produccions són molt baixes, no vol créixer en quantitat sinó en qualitat.

Matalaz va ser un religiós que va encapçalar una revolta contra la noblesa a favor dels pagesos del poble, però va fracassar en la lluita contra l’exèrcit francès. Fou decapitat i el seu cap el van penjar a l’entrada del poble.

El vi Matalaz és un homenatge als vins d’abans, amb 93 punts Parker està elaborat amb les varietats de raïm, tempranillo i graciano de vinyes velles entre 50 i 80 anys, de la localitat de Lapuebla de Labarca. Té una criança en barrica de 8 mesos. És un vi subtil, lleuger i de capa baixa. Aromes florals i afruitats entre les espècies. En boca és alegrement fresc molt fi i elegant amb un llarg final.

DOC: Rioja

Preu: de 25 a 30 euros

TEMES