Caps de setmana en família

Calçotada en ple centre barceloní

El Goja Rooftop ofereix tots els caps de setmana, des del 20 de gener fins al 31 de març, un menú especial inspirat en la tradició gastronòmica catalana i acompanyat de les millors vistes de la ciutat

Terrassa del Goja Rooftop

Terrassa del Goja Rooftop / ARXIU PARTICULAR

Daniela Pina

Només hi ha una cosa que pot revifar l’entusiasme dels catalans després de finalitzar les festes nadalenques: la temporada de les calçotades. Una tradició que, segons els experts, es va originar al segle XIX i que avui dia s’ha convertit en una cita imprescindible al calendari gastronòmic de Catalunya. Des de finals de gener fins al mes d’abril, les reunions familiars i amb amics es fan en companyia de calçots sucats a la deliciosa salsa romesco.

Calçots al ‘rooftop’ de l’hotel

En terrasses d’amics, en cases rurals i fins i tot en ple centre de Barcelona. Des de finals del mes de gener, qualsevol racó pot ser ideal per celebrar una calçotada. Amb l’objectiu de perpetuar aquest ritual tan arrelat al territori, un any més, el Renaissance Barcelona Hotel torna a convertir la seva terrassa Goja Rooftop, ubicada a la vuitena planta de l’hotel, en l’escenari perfecte per a les calçotades del 2024.

Situat a escassos passos del passeig de Gràcia i de la plaça Catalunya, el Renaissance Barcelona Hotel és un dels tresors del sector hoteler barceloní. El seu disseny, obra de Studio Gronda, compta amb un toc teatral inspirat en l’obra d’Antoni Gaudí i de la Barcelona modernista. Però, sens dubte, la seva joia de la corona és el Goja Rooftop, un escenari màgic on disfrutar d’una proposta culinària única i, fins i tot, celebrar exclusius esdeveniments privats amb les millors vistes de la capital catalana com a teló de fons.

Des del 20 de gener i fins al 31 de març, el Goja Rooftop oferirà tots els caps de setmana la possibilitat de disfrutar del menú calçotada. Totes les reserves es podran realitzar a partir de les 13 hores.

Així, aquells que ho desitgin, podran disfrutar dels millors calçots IGP (Indicació Geogràfica Protegida) de Valls, sense cap mena de límit, fets a la brasa, servits al moment sobre teules i, com no podria ser de cap altra manera, acompanyats amb la salsa romesco. A més a més, als calçots el segueix un banquet de carn a la graella: una tendra costella de vedella i botifarra juntament amb delicioses mongetes de Santa Pau i patates al caliu. Així mateix, no faltaran les racions de pa de pagès amb tomàquet.

Per culminar el dinar, una crema catalana o un exquisit mel i mató seran el floró d’aquest menú tradicional. A més a més, la proposta gastronòmica inclou el vi de la casa (mitja ampolla per comensal) o dues cerveses, una copa de cava Codorniu o Ars Collecta, D.O. Cava, i aigua mineral. El cost del menú per a la calçotada és de 46 euros per persona, IVA inclòs. El Renaissance Barcelona Hotel també ofereix un menú vegetarià. Així, en lloc de carn, el restaurant proposa com a segon plat una graellada de verdures acompanyades també amb les seves mongetes i patates al caliu.

Còctels d’autor a Rumb Bar & Eatery

Aquells que vulguin allargar la calçotada, podran continuar disfrutant d’una bona conversa juntament amb imaginatius còctels d’autor i una cuidada carta de vins i licors. Inspirats en l’essència mediterrània, els còctels de Rumb Bar & Eatery porten la firma de Miguel Oliveira, Head Bartender del Renaissance Barcelona Hotel.

Més enllà dels combinats clàssics, l’autor també ofereix propostes basades en valors com la sostenibilitat i l’aprofitament dels productes. Alguns dels seus còctels estrella són el refrescant Hibiscus Cooler i el colorit Buzz Bunny. A més a més, també hi ha opcions sense alcohol.