La Copa i Míster Marshall

Jordi Agut

Jordi Agut

Des que l’ínclit Luis Rubiales va entrar com a president de la Federació Espanyola de Futbol, va decidir reimpulsar la Copa del Rei. Un torneig que molestava més que cap altra cosa, en les últimes temporades s’ha convertit en tot un atractiu, sobretot per als clubs més petits... i també per al poder del mateix ens federatiu.

Amb l’eslògan de «La Copa mola» va tornar a les eliminatòries a partit únic i teledirigides. Va muntar-ho de tal manera que equips de categories molt baixes, fins i tot del sisè o setè graó, tinguessin l’oportunitat de jugar a casa contra un equip de Primera Divisió (Lliga EA Sports, perdó) i que allò fos com una festa major.

Aquesta mesura pot no agradar als equips grans, que han de fer viatges desagradables enmig de la seva lliga per jugar en camps de gespa artificial de localitats de les quals no n’han sentit parlar, però donen molts vots del gran nombre d’entitats modestes quan toca triar un nou president. Per tant, en les properes eleccions, és un graner molt gran per a l’actual president interí, Pedro Rocha, que bastirà una candidatura amb una mica de xapa i pintura respecte de la del seu antecessor, i aspirarà a succeir-lo perquè aquí sembli que ha canviat molt i que no hagi canviat res.

De moment, ja hem assistit al mercadeig dels horaris. De canviar el dia per jugar un festiu, que si al migdia, que si al vespre, o que si les maduixes de Lepe que no permeten veure el Girona. El Manresa és dels clubs que en pot treure partit amb la visita del Reial Oviedo, i està bé que ho aprofiti. Benvingut al míster Marshall de la Copa. És ben bé així.