Faustí Campos García

Hi serem a temps?

Cartes dels lectors

Cartes dels lectors

En aquest punt de la pel·lícula, no ens queda cap dubte que el futur de l’automòbil passarà per l’electrificació i, tanmateix, serà del 100%, encara que la seva implantació a Espanya es desenvoluparà a poc a poc. La raó principal és perquè l’usuari encara aposta pels motors tradicionals, basats en combustibles fòssils.

Ara per ara, accedir al mode elèctric és senzillament per a butxaques ufanoses. Això és així perquè el cost per vehicle principalment el determinen les bateries i les innovacions tecnològiques intel·ligents, que disparen el preu del producte final. Sense comptar la infraestructura de càrrega, que hauria d’incloure una bona xarxa de punts de càrrega ràpida per la geografia dels quatre punts cardinals del nostre país.

Si escoltàrem les declaracions vessades per experts com Xavier Pérez, director de Motor de Prensa Ibérica, l’evolució tecnològica en vehicles electrificats no serà total fins més enllà del 2040. Data molt crítica per al nostre contaminat planeta Terra.

En Josep M. Recasens, director d’Estratègia de Renault, ha manifestat que l’automoció ja no va de cotxes elèctrics, va de noves tecnologies, i mentre Europa vol salvar el planeta, els EUA i la Xina, després de blindar les seves indústries, després d’haver-nos superat en electrificació i també, com no podia ser, en noves tecnologies, Recasens acaba dient: «Nosaltres els europeus acabarem anant a ells».