De clorhexidina

Retirat de la venda aquest col·lutori bucal per contaminació d’un bacteri

Retirat de la venda un col·lutori bucal per contaminació d’un bacteri

Retirat de la venda un col·lutori bucal per contaminació d’un bacteri

Redacció

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha informat aquest dimecres del cessament de comercialització i utilització d’un lot d’un col·lutori de clorhexidina per a col·lutori bucal per possible contaminació amb un bacteri, que pot presentar riscos per a persones amb problemes de salut o amb el sistema immunitari debilitat.

A la seva web i a la xarxa de Twitter, l’AEMPS ha precisat que es tracta del producte col·lutori clorhexidina+XIlitol Imark en format monodosi per a col·lutori bucal (lot 0100320123), que es distribueix principalment en el canal hospitalari, però no pot descartar-se la seva presència fora d’aquest.

L’AEMPS ha ordenat a l’empresa fabricant Imark-Hospita, S.L. les mesures cautelars perquè cessi la comercialització i ús del producte, així com la immobilització de totes les unitats del lot citat fins a confirmar l’absència de contaminació pel bacteri ‘Burkholderia cepacia’.

També ha sol·licitat al fabricant que iniciï una investigació per aclarir les causes de la possible contaminació, i que remeti mostres del lot afectat, dels dos anteriors i dels dos posteriors, per a la seva anàlisi.

Davant aquest requisit, l’empresa ha cessat la comercialització del producte i ha comunicat la immobilització d’aquest a tots els centres on havia sigut distribuït