Posar menta sota el coixí: el gest que t'ajudarà a deslliurar-te de la picada dels mosquits durant tot l'estiu

Un mètode senzill que agafaràs com a rutina

Coneix tots els beneficis de la menta

Menta

Menta / @ ArthurHidden

M. R.

Quan a fora fa calor, relaxar-se a l'ombra del jardí o terrassa amb la brisa bufant és sens dubte un moment d'extrema relaxació. Tot i això, aquest moment podria veure's arruïnat per l'arribada de molestos hostes que realment t'ho fan passar malament en aquesta època de l'any. Es tracta dels tan odiats mosquits que pertorben la nostra tranquil·litat. Per això és fonamental tenir a la terrassa o al jardí plantes que puguin mantenir-los allunyats. Per exemple, l'espígol, que a més de decorar la terrassa amb els seus colors, és un excel·lent repel·lent de mosquits gràcies a la seva olor.

Però a més de l'espígol, hi ha una altra planta que tots hauríem de tenir a casa pels seus increïbles efectes positius sobre la salut. Podem utilitzar-la en lloc de la sal com a ingredient de les nostres receptes o per a refrescar les nostres begudes durant els calorosos dies d'estiu. Es tracta de la menta, coneguda pel seu aroma i fragància. 

La menta pot ser el substitut ideal per evitar patir ictus o infarts

Canviar els nostres hàbits culinaris

Com recomana l'Organització Mundial de la Salut, no s'han de consumir més de 5 grams de sal de taula al dia, cosa que correspon a uns 2 grams de sodi. Reduir el consum de sodi és crucial per prevenir les malalties cardiovasculars, que són la principal causa de mort i discapacitat a tot el món. Per reduir el consum de sodi, podríem començar per canviar els nostres hàbits culinaris aprenent a substituir-lo per espècies o plantes aromàtiques com la menta. En efecte, les fulles de la menta són molt aromàtiques i podríem utilitzar-les en lloc de la sal per assaonar els nostres plats. Es poden afegir a amanides, truites, salses, sobre la carn o, fins i tot, en la pasta.

Una important font de vitamines

La menta a més, és una important font de vitamines i antioxidants, especialment vitamina C, E i polifenols. Gràcies al contingut d'aquests antioxidants també ajuda a combatre el colesterol dolent. A més, conté potassi, calci, fòsfor i magnesi, aliats per a un cor, ossos i dents sanes. Gràcies al seu poder aromàtic, les fulles es poden utilitzar en la preparació d'aigües aromatitzades amb llimona, poma o cogombre.

La menta contra les picades dels mosquits

Un altre truc molt útil és posar una fulla de menta sota el coixí. Compte, no parlem de dormir amb ella tota la nit, sinó de deixar-la allà durant el dia. A la nit tindràs una olor més fresca a l'hora de ficar-te al llit i, fins i tot, evitaràs que els molestos insectes s'acostin al teu costat.