Congelar les cèl·lules mare: el millor pla de futur

Descobreix el banc de cordó umbilical

Les propietats regeneratives de les cèl·lules mare, et poden salvar la vida

El cordó umbilical té les cèl·lules mare que necessites

El cordó umbilical té les cèl·lules mare que necessites / @ partystock

El cordó umbilical és el vincle més gran que hi ha entre una mare i el seu nadó. En el moment de tallar-lo, aquesta connexió es trenca, però es crea un altre vincle quan la mare li dona el pit i aquest tampoc s'oblida. Però, sabies que el cordó umbilical no només és un vincle i també serveix per regenerar les cèl·lules? 

La medicina ha fet diversos estudis sobre el cordó umbilical i ha trobat que, és una font de cèl·lules regeneratives, les quals poden arribar a prevenir fins i tot, malalties. Per això, cada vegada està més de moda conservar el cordó umbilical i preservar les cèl·lules mare que té.

Les cèl·lules mare del cordó umbilical

També conegudes com a cèl·lules progenitores hematopoètiques. Aquestes cèl·lules tenen la capacitat de transformar-se en altres cèl·lules, implicant-se en processos del sistema sanguini, immunitari i altres teixits del cos.

Conservar aquestes cèl·lules pot dur molts beneficis

  • Família

Si tens un familiar malalt, les teves cèl·lules poden salvar-li la vida si es tracta d'una malaltia genètica, entre altres. Les cèl·lules progenitores hematopoètiques són 100% compatibles amb el nadó i també poden servir per familiars.

  • Malalties

Et poden ajudar en futurs problemes de salut perquè poden regenerar i reparar teixits i òrgans danyats o malalts.

  • Avenços mèdics

La innovació, la tecnologia i la regeneració cel·lular poden fer grans avenços mèdics. Persones que pateixen leucèmia, anèmia o problemes de la sang, poden millorar gràcies a teràpies regeneratives.

Poden ajudar amb teràpies regeneratives

Poden ajudar amb teràpies regeneratives / freepik

Coneix el banc de cordó umbilical

Aquest banc és l'espai a on es guarden les cèl·lules mare. Per a fer-ho, només es necessita fer un recull d'una mostra de sang del cordó i després, s'han de separar les cèl·lules mare. Aquestes cèl·lules es congelen i s'emmagatzemen en el banc de cordó umbilical. Amb aquest emmagatzematge ens assegurem de preservar les cèl·lules per a futurs usos mèdics.

Aquesta inversió no ens assegura els tractaments mèdics desitjats, perquè potser encara no s'ha descobert el tractament per aquella afecció o malaltia concreta. Però conservar-les ens pot ajudar a nosaltres, als nostres fills o familiars, en cas que necessitem una teràpia regenerativa innovadora.