Sabies que la carxofa t'ajuda a baixar el colesterol dolent?

Si tens problemes de pes o cor, aquesta hortalissa pot ser la teva salvació

Els estudis demostren que la carxofa i la bergamota són clau per la salut

Acaba amb el colesterol dolent, gràcies a les carxofes

Acaba amb el colesterol dolent, gràcies a les carxofes / freepik

Menjar productes de temporada és essencial per mantenir una bona salut. Els productes que podem adquirir durant tot l'any, tot i no ser de la temporada que tocaria, no tindran ni la meitat de beneficis que ho farà un producte ecològic, de proximitat i de temporada. Cuidar la nostra salut ha de ser un dels nostres objectius principals. I evitar menjar aliments fora de temporada serà beneficiós pel nostre organisme i la nostra butxaca. Avui t'expliquem els beneficis de menjar carxofa, una hortalissa de temporada. Després d'això, no deixaràs de menjar-ne!

Els productes que ara es poden adquirir durant tot l'any tot i no ser de la temporada en la qual estem, solen tenir uns preus més elevats

Fruites i verdures d'aquesta temporada

La carabassa, els espinacs, les mandarines, la remolatxa o la carxofa són essencials de la tardor-hivern. Aprofitar al màxim la gran varietat de productes naturals ens ajudarà a mantenir un estat òptim de salut. Avui ens centrarem en les carxofes i en els seus beneficis.

Menja carxofa per tenir una salut òptima

Menja carxofa per tenir una salut òptima / freepik

Els beneficis de menjar carxofa

La carxofa neix de la planta herbàcia del gènere Cynara. Se sol cultivar a Itàlia, Egipte, Espanya, Perú, Algéria i Argentina. I conté una multitud de propietats nutricionals: fructosa, fòsfor, vitamina B6, B12, C, A, D i, E, potassi, proteïnes, fibra, cinarina, els esterols, hidrats de carbó i té bastant aigua, aportant la hidratació necessària.

Gràcies a la cinarina i els esterols aconseguirem depurar i desintoxicar el fetge i, disminuir el colesterol dolent sense modificar el bo. A més, podràs baixar de pes, acabar amb la retenció de líquids i la sensació de ventre inflat i si això no fos prou, també acabaràs amb les bosses dels ulls. 

La carxofa té molt poques calories i combat l'envelliment de la pell

Hi ha diverses dades que demostren que, malauradament, la meitat de la població té el colesterol alt (per sobre dels 200 mg/dL), però, segons la revista científica 'Nutrients', consumir carxofa ajuda a controlar els nivells de colesterol. Així doncs, la carxofa pot ser la nostra gran aliada si patim colesterol alt o volem fer una prevenció.

L'estudi i la investigació

Per arribar a les conclusions que consumir carxofa ajuda a controlar els nivells de colesterol, prèviament es va fer una investigació. Es van agafar 60 adults amb sobrepès i hipercolesterolèmia lleu (colesterol alt) d'entre 18 i 65 anys i se'ls va separar en dos grups de 30. El primer grup va rebre placebo i el segon un suplement per combatre el colesterol, elaborat amb carxofa i bergamota (un cítric que és una barreja entre taronja i llimona). Aquesta investigació publicada a la revista 'Nutrients', va ser liderada per la doctora Antonella Riva de la Universitat de Gènova (Itàlia).

A part d'aquest estudi, se n'han dut a terme un munt més, i s'ha demostrat com l'extracte de bergamota sol funcionar molt bé per reduir el colesterol alt. Tot i que, no funciona en tots els casos. Hi ha un tant per cent de pacients que respon negativament al tractament. Per aquest motiu la doctora Antonella Riva va introduir, en el seu estudi, carxofa, per tal de veure si hi havia una major tolerància i resultats envers els estudis fallits on només es donava bergamota als pacients.

Els resultats

La barreja de bergamota i carxofa va ser un èxit, arribant a reduir fins a 13 mg/dL els nivells de colesterol dolent i augmentant fins a uns 4,39 mg/dL el bo. Aquest estudi es va dur a terme durant dos mesos i el resultat va ser molt satisfactori.

Així doncs, consumir carxofa durant aquesta època pot ser molt beneficiós pel teu organisme. Aprofita i cuina-la al forn, o a foc lent. Les opcions són diverses, i ben amanida, t'encantarà! Perdràs pes, aconseguiràs reduir el colesterol dolent, augmentaràs el bo i a més, gaudiràs d'una pell més jove. Què més vols?