El nombre de persones ingressades amb covid-19 en llits convencionals segueix en «tendència ascendent» a Catalunya, amb 489 persones hospitalitzades, 36 més que la setmana anterior, segons l’última actualització del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions a Catalunya (Sivic).

Entre el 14 i el 20 d’agost, la incidència del conjunt d’infeccions respiratòries agudes (IRA) ha baixat lleugerament i es manté en nivells de transmissió baixos, amb una taxa de 272 afectats per cada 100.000 habitants.

En total s’han registrat 21.329 casos de l’IRA, tot i que des de la Conselleria de Salut han aclarit que les xifres poden veure’s afectades a la baixa a causa del dia festiu i, quant a la distribució de virus, el SARS-CoV-2 és el més freqüent amb un 30,3% de les mostres seguit del rinovirus (13,6%) i del de la parainfluença (7,6%).

Pel que fa als ingressats en hospitals catalans per covid-19, un 82% de les persones hospitalitzades tenen més de 60 anys i els ingressos en unitats de cures intensives (UCI) es mantenen estables, amb 12 persones en llits de crítics per aquesta malaltia.

 Si bé no han augmentat les pneumònies en el conjunt de la ciutadania ni els ingressos en UCI vinculats a la covid-19, Catalunya ha registrat un increment de les hospitalitzacions convencionals que sobretot afecta persones grans amb més risc de descompensació de patologies basals, tot i que el departament assegura que aquesta pujada té múltiples causes.

La variant òmicron del virus representa gairebé el 100% de les mostres seqüenciades i la variant Eris, que es va detectar per primera vegada a Catalunya el 8 de juny, s’ha detectat en un total de 39 mostres positives fins a l’11 d’agost.