Quins són els graus més triats pels estudiants espanyols?

En UNIVERSAE, puedes acceder a 55 programas de Formación Profesional reconocidos, entre los cuales se encuentran nueve titulaciones oficiales en el ámbito de la salud, que son muy demandadas en el mercado laboral

Els cicles de la branca sanitària generen ocupació

Els cicles de la branca sanitària generen ocupació / Cedida

C. Moreno

La salut és el primer. Sota aquesta afirmació s'adverteix la importància de trobar-se en plenes facultats físiques i mentals, però també s'amaga la realitat d'un elevat nombre d'estudiants que, any rere any, tria els graus de la família sanitària com a primera opció per a formar-se i orientar el seu futur laboral.

Segons dades de l'informe de CaixaBank Dualiza, les titulacions de Formació Professional relacionades amb la Sanitat repeteixen cada any com les més demandades a Espanya: el 20% dels matriculats en aquesta modalitat docent es va decantar per la família sanitària en el curs 2021-2022, la qual cosa suposa més de 200.000 estudiants.

Una àrea professional en auge

Aquestes xifres responen a diversos motius. En primer lloc, la inserció laboral que presenten aquests graus és una de les més elevades: almenys la meitat dels titulats troba treball res més finalitzar els seus estudis i gairebé un quart d'ells (22%) ho fa abans de graduar-se. L'Institut Superior d'FP UNIVERSAE acompanya als seus alumnes durant tot el procés formatiu, facilitant la seva incorporació laboral i garantint així el seu èxit professional. D'aquesta manera s'aconsegueix que dues de cada tres titulats aconsegueixin una ocupació dins del seu propi àmbit competencial; és a dir, que trobin treball en el sector que de veritat els apassiona.

No hi ha dubte que la irrupció del coronavirus va canviar per sempre la manera de vida de tots els ciutadans. Com no podia ser d'una altra manera, també va repercutir en els interessos i les necessitats de la població. En definitiva, va suposar una autèntica revolució en tots els sectors, però especialment en el sanitari, servint d'impuls per al seu reconeixement i transformació.

Les instal·lacions d'UNIVERSAE

Les instal·lacions d'UNIVERSAE / Cedida

La importància dels professionals sanitaris

UNIVERSAE sempre ha estat conscient de la importància de la formació dels professionals sanitaris, ja que exerceixen un paper clau en la nostra societat, vetllant per la nostra salut”, reflexiona Miguel Sieteiglesias, director d'Operacions de l'Institut Superior d'FP. “És per això que mantenim un compromís amb l'excel·lència, tant mitjançant el nostre ecosistema educatiu com a través dels nombrosos convenis subscrits amb empreses, a l'altura del repte al qual s'enfronten diàriament els nostres sanitaris”, assegura Sieteiglesias. D'aquesta manera, afirma, “tots els nostres alumnes finalitzen els seus estudis perfectament preparats per a incorporar-se immediatament a qualsevol lloc de treball”.

L'envelliment gradual de la població i, per tant, l'augment de diverses patologies i el naixement de noves malalties requereixen d'un augment proporcional del nombre de professionals del sector sanitari. Es necessiten cada vegada més treballadors de diferents perfils: tècnic de laboratori de diagnòstic clínic, auxiliar d'infermeria, higiene bucodental…

UNIVERSAE compta amb la major oferta educativa, amb més de 55 titulacions oficials reconegudes pel Ministeri d'Educació. Gràcies a això, els nostres alumnes poden formar-se en qualsevol dels vessants sanitaris existents i podran treballar tant en el sector públic com en el privat”, explica el director d'Operacions de l'Institut Superior d'FP.

La plataforma virtual UNIVERSAE360 integra tecnología inmersiva, actividades gamificadas y simulaciones 3D

Finalment, l'evolució del mercat laboral apunta cap a l'existència de perfils professionals emergents conseqüència de la implantació de noves tecnologies en el sector de la salut. “Gràcies al nostre innovador ecosistema educatiu, en el qual els protagonistes són la realitat virtual, la realitat augmentada i el 3D, els nostres estudiants coneixen de primera mà la utilitat d'aquestes eines, ja que estan perfectament familiaritzats amb el seu ús”, exposa Sieteiglesias. “Si la salut és el primer, bé farien molts a considerar a UNIVERSAE com la seva primera opció per a continuar la seva formació”, conclou.

Una alumna d'un cicle de sanitat d'UNIVERSAE

Una alumna d'un cicle de sanitat d'UNIVERSAE / Cedida

L'FP, una opció en creixement, sobretot en la modalitat en línia

Segons les dades del Ministeri d'Educació i Formació Professional, per primera vegada, el nombre d'alumnes matriculats en un grau d'FP va superar el milió durant el curs 2021-2022. Aquests números suposen un increment del 29,8% durant els últims 5 anys. A més, la modalitat en línia es tria cada vegada més, principalment per la seva compatibilitat amb la conciliació laboral i familiar. En el mateix període de temps al qual s'ha al·ludit anteriorment, el volum de persones que van triar cursar graus mitjans i superiors d'FP a distància va augmentar en un 252,5%.

Les instal·lacions d'UNIVERSAE disposen de les últimes tecnologies

Les instal·lacions d'UNIVERSAE disposen de les últimes tecnologies / Cedida

Entre els graus més demandats per l'alumnat es troben els mitjans i superiors de les famílies professionals de Sanitat, Administració i Gestió, Informàtica i Comunicacions, Electricitat, Serveis Socioculturals i a la Comunitat, Transport i Manteniment de Vehicles i Comerç i Màrqueting. Això es deu, principalment, a la facilitat que tenen els seus perfils de diplomo en el procés posterior d'inserció laboral en el mercat de treball. De fet, s'espera que, en la dècada vinent, una de cada quatre oportunitats d'ocupació a Espanya estarà destinades a titulats en FP.

Més informació

Web: https://universae.com/

Adreça: Av. Principal Polígon Industrial Oest. 30196, Sant Ginés, Murcia.

Telèfon: +34 919 033 434

Horari: dilluns a divendres de 9.00 a 20.00.