Unes 600 persones es manifesten a Barcelona en contra del colonialisme i per a la regularització de persones nouvingudes

La marxa ha començat davant la seu de la DGAIA i ha acabat al monument a Cristòfol Colom

Tres dones canten consignes en la manifestació contra el colonialisme a Barcelona.

Tres dones canten consignes en la manifestació contra el colonialisme a Barcelona. / ACN

ACN

Unes 600 persones segons la Guàrdia Urbana s'han manifestat aquest 12 d'Octubre entre la seu de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i el monument a Cristòfol Colom per denunciar el colonialisme i els seus efectes, així com per demanar la regularització de persones nouvingudes. La marxa tamvbé ha servir per denunciar el que consideren un tracte discriminatori de la DGAIA a l'hora de valorar si persones en situacions de complexitat poden fer-se càrrec dels seus fills. En la manifestació s'han pogut sentir consignes com "Foc a la DGAIA", però també titllant l'Estat d'Israel d'assassí i reclamant l'alliberament de Palestina, i d'altres en defensa dels moviments feministes.

La convocatòria ha iniciat davant l'edifici de la DGAIA amb d'un fort dispositiu policial, que ha perimetral amb tanques, furgonetes i agents la seu mentre les persones que s'hi manifestaven, majoritàriament dones, cridaven: "Foc a la DGAIA".

No obstant, la consigna de la manifestació ha estat basar qualsevol protesta en el pacifisme. En aquest punt s'hi han exhibit diverses pancartes, amb què es reclamava la fi d'actituds colonialistes, regularitzar els nouvinguts i defensar les unitats familiars, que els convocants han apuntat que no es respecten segons la situació de vulnerabilitat d'algunes famílies per raons econòmiques o culturals.

També s'ha reclamat defensar Palestina davant l'opressió i la violència, han destacat els integrants de la protesta, d'Israel. Part de les concentrades també han exigit respectar els moviments feministes.

La protesta ha tallat l'avinguda Paral·lel i el passeig de Josep Carner fins el monument a Cristòfol Colom. En aquest punt, els manifestants s'hi han aplegat i s'hi han fet uns parlaments en què s'han recollit les diferents sensibilitats que s'hi trobaven representades.