La Diputació d'Ourense celebra un concurs escolar amb la temàtica de violència de gènere

L'educació contra la violència de gènere comença a casa i continua a les escoles

'Això també és violència sexual i no callo', el lema del concurs

El 'I Concurs Provincial contra la Violència de Gènere'

El 'I Concurs Provincial contra la Violència de Gènere' / Diputació d'Ourense

La Junta de Govern de la Diputació d'Ourense va aprovar les bases del 'I Concurs Provincial contra la Violència de Gènere', la qual va dirigida a centres educatius que cursen des d'Educació Infantil fins a Formació Professional de grau mitjà. Amb aquest concurs es vol ensenyar a identificar les conductes de violència de gènere, fent possible la seva erradicació i detecció precoç.

La violència de gènere s'amaga en diversos formats: hi ha violència a casa, a fora, amb gestos, amb paraules, amb amenaces... La seva forma és molt extensa i de vegades, les persones que semblen més inofensives poden ser les més poderoses en l'àmbit del masclisme. Per aquest motiu és molt important ensenyar als més menuts i joves com detectar aquestes conductes per tal d'evitar-les.

'Això també és violència sexual i no callo', el lema del concurs

Violència de gènere

Violència de gènere / freepik

El concurs es distribueix en tres formats:

  • Dibuix, fotografia o vinyeta
  • 'Microinformes', assaig escrit o pòdcast
  • Vídeo per a xarxes socials

El 16 de novembre és l'últim dia per presentar aquests treballs. Les bases es poden consultar al Butlletí Oficial Provincial.

A més, hi haurà diversos premis:

  • El Premi a l'Anticipació: aquest premi l'aconseguiran els 30 primers treballs presentats, sempre que compleixin amb les bases del concurs. El premi que aconseguiran aquests nens i joves serà un bo d'accés a les piscines termals.
  • El Premi a l'Autoria: en aquest cas, s'escolliran els millors treballs de cada categoria i el premi consistirà en bons termals de cap de setmana per a les piscines termals.
  • El Premi a la Dinamització del Centre Escolar: el qual consistirà en un lot de llibres pel centre educatiu.