'Albert 2021 Shiraz', triat millor vi d'Austràlia

El prestigiós crític James Halliday concedeix la puntuació més gran de la seva Top-100 en la categoria de raïm shiraz a aquest vi de Teusner Barossa Valley, els cellers que lideren l'enòleg austrialià Kym Teusner i l'empresari espanyol Javier Moll

Vinya dels cellers Teusner Barossa Valley

Vinya dels cellers Teusner Barossa Valley / TEUSNER

Redacció

Albert 2021 és un vi singular. S'elabora en les velles vinyes de la Vall de Barossa, un enclavament del sud d'Austràlia, a 60 quilòmetres d'Adelaide, on la terra, l'aire i el sol s'alien per a fer possible unes excel·lents condicions de maduració que donen origen a un raïm shiraz i a uns brous que gaudeixen de reconeixement internacional. Albert 2021 recull les essències d'un raïm aromàtic amb elevada concentració de sabor i tanins suaus, flexibles i vellutats.

Els cellers Teusner Barossa Valley, que lideren l'enòleg australià Kym Teusner i el seu soci Javier Moll, celebren l'èxit que representa que el més reconegut crític i vinicultor australià, James Halliday, referent i autoritat en la indústria del vi en aquest país, hagi atorgat a Albert 2021 la nota més alta, 99 punts, entre els vins de raïm shiraz en ampolles de més de 40 dòlars de la influent classificació James Halliday’s Top 100.

El prestigiós crític, que ha elogiat recentment la qualitat del vi produït a la Vall de Barossa, va assegurar el passat 17 de novembre en The Weekend Australian Magazine que “pocs han sabut aprofitar l'oportunitat d'una collita tan excel·lent com l'enòleg Kym Teusner i el seu soci Javier Moll. Elegància, suavitat i equilibri s'uneixen en aquest vi (Albert 2021 Shiraz) a la puresa i la frescor d'una forma inusual”.

La magnífica anyada de 2021, fruit d'uns brots tardans i d'un cicle de pluges ideal a la Vall de Barossa, converteix als vins d'enguany, especialment densos i de color intens, en una joia per al paladar que percep uns certs tocs a mora, pruna, cirera i cassís de gran intensitat i longitud.

Albert 2021 recull les essències d'un raïm aromàtic amb elevada concentració de sabor i tanins suaus, flexibles i vellutats.

La veu més influent a Austràlia

El reconeixement de James Halliday, crític de vins i fundador de Halliday Wine Companion, constitueix a Austràlia la millor garantia de qualitat.

Llicenciat en Tecnologia del Vi en el Roseworthy Agriculture College, Jamen Halliday acredita un profund coneixement de l'enologia i del procés d'elaboració del vi i s'ha convertit en la veu australiana més autoritzada del sector. Autor de nombrosos assajos sobre el vi i promotor de la guia anual Australian Wine Companion, les seves ressenyes, les seves crítiques i les seves valoracions són àmpliament seguides, marquen tendència i tenen un impacte rellevant en el mercat australià del vi.

Teusner a Europa

Els cellers Teusner Barossa Valley ja exporten vi a Europa. Compten amb distribuïdors al Regne Unit i Alemanya, estudien posicionar-se a Àustria i ja han servit importants comandes en alguns dels països nòrdics.

La companyia compta en l'actualitat amb autorització per a exportar a Europa nou dels seus vins: Albert Shiraz, Joshua Grenache Mataro, Avatar Grenache Mataro, The G Grenache, Independent Shiraz Mataro, Mataro, Bilmore Shiraz, Gentleman Cabernet Sauvignon i Riebke Shiraz.