El solsoní Jordi Graell serà el nou bramador del Carnaval de Solsona

Els organitzadors donen a conèixer el guanyador del concurs a través d'un vídeo inspirat en el programa "Eufòria"

El solsoní Jordi Graell serà el nou bramador del Carnaval de Solsona

El solsoní Jordi Graell serà el nou bramador del Carnaval de Solsona / ARXIU PARTICULAR

Laura Serrat

Laura Serrat

El solsoní Jordi Graell serà el nou bramador del Carnaval de Solsona. Ho ha anunciat avui al vespre l'Associació de Festes del Carnaval en un vídeo a YouTube, en què també s'ha donat a conèixer el primer bramador del Carnaval infantil, el solsoní Jan Brotons. En els dos casos, han resultat els guanyadors del concurs que es va convocar per buscar candidats per imitar el bram del popular ruc en la festa solsonina, després que Marc Arnau Borràs, que feia deu anys que feia de bramador, decidís cedir el relleu.

Els solsonins han conegut el veredicte final a través un vídeo amb clares referències al popular concurs televisiu de TV3 Eufòria. Els diferents concursants han imitat el bram del popular ruc, com si es tractés d'una actuació musical, al davant d'un jurat format per l'exbramador, Marc Arnau Borràs, i els solsonins Dani Campabadal i Raquel Estany. Finalment, s'han decantat per la imitació de Jordi Graell, que es convertirà en el bramador oficial, i la de Jan Brotons, que protagonitzarà la bramada del Carnaval infantil.

El solsoní Jan Brotons serà el primer bramador del Carnaval infantil

El solsoní Jan Brotons serà el primer bramador del Carnaval infantil / ARXIU PARTICULAR

Els dos bramadors presenten un vincle estret amb el Carnaval de Solsona. En el cas de Graell, va ser membre de l'Associació de Festes del Carnaval i actualment forma part de la comparsa Minairons. Un dels trets diferencials de Graell són les seves arrels amb el nucli de Cambrils, Odèn, d'on procedien els primers bramadors del Carnaval de Solsona. Per la seva part, Brotons també fa anys que participa en el Carnaval i forma part de la comparsa Pistraus.

Amb tot, els membres de l'Associació de Festes del Carnaval agraeixen la participació ciutadana al concurs, però reconeixen que esperaven una resposta més massiva de possibles candidats i, sobretot, més presència femenina. No obstant això, celebren que ara ja tenen relleu per a una de les figures més carismàtiques de la festa que s’encarrega d’imitar el bram del ruc després del sermó satíric, que es pronuncia durant la mateixa nit en què se celebra la tradicional penjada del ruc.