El Carnestoltes infantil arriba a Solsona amb un espectacle familiar

El protagonista escollit per la Minijunta, Guim Galera, rep la clau de la ciutat a la Sala Polivalent

Els infants han celebrat l'arribada del seu Carnestoltes a la Sala Polivalent

Els infants han celebrat l'arribada del seu Carnestoltes a la Sala Polivalent / LAURA SERRAT

Laura Serrat

Laura Serrat

Solsona ha donat la benvinguda aquesta tarda al Carnestoltes infantil, en un acte a la Sala Polivalent que ha comptat amb la participació de centenars de famílies procedents de Solsona i també d'altres municipis de la comarca disposades a gaudir de la festa. La reina Carnestoltes, Gemma Casals, que ahir al vespre va ser coronada enmig de la plaça Major, ha fet entrega de les claus de la ciutat al solsoní Guim Galera, que serà el Carnestoltes infantil d'enguany. Galera ha estat escollit per a la Minijunta del Carnaval de Solsona.

L'arribada del protagonista de la festa infantil ha comptat amb l'animació del compositor i comediant Jordi Tonietti, que ha ofert un espectacle ple de música i disbauxa que ha fet ballar a petits i grans. Amb la seva guitarra i el seu tarannà humorístic, ha entonat cançons tradicionals mentre animava els participants a formar rotllanes i a cantar. La majoria anaven vestits amb la bata de colors tradicional, tot i que també n'hi havia que duien altres disfresses, com ara de bufons, superherois o animals.

Entre els assistents, es trobaven famílies de Solsona, però també d'altres municipis que asseguren que viuen el Carnaval amb la mateixa intensitat que qualsevol altre solsoní. És el cas de Maria Carme Jounou, de Lladurs, que ha explicat que durant la setmana de Carnaval acudeixen a Solsona gairebé cada tarda per gaudir dels diferents actes. Des del seu parer, "és una tradició que uneix a tota la comarca". També ha posat en relleu que una de les activitats més esperades per als infants és la recepció del Mata-ruc d’Honor infantil, que es durà a terme el dilluns.

De fet, el títol de Mata-ruc d'Honor infantil es va estrenar l'any passat com una de les novetats més destacades de la festa. El primer afortunat a ocupar aquest càrrec va ser l'animador bagenc Pep Callau, amb més de trenta anys de vinculació al Carnaval solsoní. Després del seu parlament en què va agrair el nomenament, es va encarregar de penjar el ruc al campanar de la Torre de les Hores. L'afortunat d'enguany encara es manté en l'anonimat.