Gisbert inicia un nou mandat a Solsona amb un acord de govern amb la CUP

La republicana rep el suport dels 5 regidors del seu partit, els 2 dels cupaires i els 3 de Junts «com a vot de consideració»

Judit Gisbert, amb la vara d'alcaldessa

Judit Gisbert, amb la vara d'alcaldessa / Laura Serrat

Laura Serrat

Laura Serrat

La republicana Judit Gisbert iniciarà un nou mandat com a alcaldessa de Solsona. El suport dels 2 regidors de la CUP, amb la qual ERC va tancar un pacte de govern aquest divendres al vespre, li ha permès revalidar un càrrec que va assumir fa dos anys, després de la renúncia de David Rodríguez. Gisbert ha destacat, un cop investida com a alcaldessa, la seva voluntat de consolidar "una aliança per assegurar la governabilitat de la ciutat d'una manera estable sense renunciar als pilars del que considerem que és un govern de progrés".

En una sala de sessions plena a vessar, el ple de constitució de l'Ajuntament ha començat amb la formació de la mesa d'edat, integrada per la regidora més veterana, Elis Colell, de Junts per Solsona, i el més jove, Albert Colell, d'ApS-CUP. Una vegada els 13 regidors del consistori han pres possessió del seu càrrec, s'ha procedit a l'elecció de l'alcalde. Així, Gisbert ha estat investida com a batllessa amb els 5 vots favorables de la seva formació, els 2 dels seus socis de govern i els 3 de Junts, "com a vot de consideració". Per la seva part, els 3 edils de Treballem per Solsona han votat en blanc.

En el seu discurs d'investidura, Gisbert ha admès que en les darreres eleccions "la ciutadania de Solsona ha decidit dibuixar un nou mapa polític municipal que no ens ha permès reeditar la majoria absoluta". El nou escenari ha dut els republicans a negociar un pacte amb la CUP, amb qui asseguren un govern estable amb una majoria de 7 regidors. "Entenc la política com una via per buscar consensos i treballar a favor d'uns objectius comuns", ha posat en relleu l'alcaldessa.

Gisbert amb Pilar Viladrich, la portaveu de la CUP amb qui formarà govern

Gisbert amb Pilar Viladrich, la portaveu de la CUP amb qui formarà govern / Laura Serrat

Per la seva part, la portaveu d'ApS-CUP, Pilar Viladrich, ha remarcat que comencen aquest mandat "amb l'experiència d'anys a l'oposició, d'una assemblea experimentada i forta i amb persones compromeses i preparades". En el seu discurs, ha posat èmfasi en la necessitat de promoure un govern d'esquerres "innovador i renovador" davant de l'auge de l'extrema dreta arreu del país després de les darreres eleccions. La formació, que entra a l'executiu per primera vegada, va irrompre en l'escenari polític solsoní l'any 2015.

L'oposició critica una "falta de participació" en les negociacions

L'acord de govern entre ERC i la CUP a Solsona deixa a l'oposició les dues formacions postconvergents, Junts i Treballem per Solsona. Els seus portaveus han criticat durant les seves intervencions en el ple d'investidura la gestió de les negociacions postelectorals per part dels republicans.

La cap de llista de Junts per Solsona, Elis Colell, ha lamentat que la resposta "al nostre oferiment de formar un govern sòlid amb garanties d'estabilitat va arribar a darrera hora, quan el pacte amb la CUP ja havia transcendit als mitjans de comunicació". Malgrat això, el seu equip ha optat per votar a favor de l'alcaldia de Gisbert "per respecte a la voluntat de la ciutadania", però ha assegurat que "no és un xec en blanc, ja que volem fer una oposició valenta per construir una Solsona millor".

També ha estat crític el portaveu de Treballem per Solsona, Marc Barbens, que ha considerat que "la gestió dels resultats per part de la força guanyadora no ha estat bona ni exemplar", motiu pel qual el seu grup ha decidit no donar suport a la investidura. Barbens ha criticat la "falta de transparència i de participació" dels diferents grups en les negociacions posteriors a unes eleccions "que han deixat un consistori plural i equilibrat". Amb tot, ha assegurat que el seu grup està disposat a col·laborar amb el nou govern.

Subscriu-te per seguir llegint