El republicà Benjamí Puig agafa el timó del Consell Comarcal del Solsonès

L'alcalde de Pinell assumirà la presidència fins a mig mandat, quan serà rellevat per Claustre Sunyer, després de l’acord de govern entre ERC i Junts

El republicà Benjamí Puig es converteix en el president del Consell Comarcal del Solsonès

El republicà Benjamí Puig es converteix en el president del Consell Comarcal del Solsonès / Laura Serrat

Laura Serrat

Laura Serrat

El republicà Benjamí Puig ha estat elegit nou president del Consell Comarcal del Solsonès. El pacte entre Esquerra i Compromís Municipal (coalició de Junts i Impulsem) ha permès la investidura de l'actual alcalde de Pinell com a màxima autoritat de la institució comarcal, un càrrec que assumirà fins a mig mandat, quan serà rellevat per l'alcaldessa de Castellar de la Ribera, Claustre Sunyer, d'Impulsem, tal com van estipular les dues formacions majoritàries al Consell en l'acord per formar un govern amb majoria.

En una sala Gòtica plena a vessar, el ple de constitució del Consell Comarcal ha començat amb la formació de la mesa d'edat, integrada per la consellera més veterana, Carme Bofarull, d'Esquerra, i el més jove, Marc Barbens, d'Ara Pacte Local. Una vegada els 19 consellers han pres possessió del càrrec, s'ha procedit a l'elecció del president comarcal. Així, Puig ha estat investit com a president comarcal amb els vots favorables d'Esquerra, Junts i la CUP, mentre que el partit de Barbens ha votat en blanc.

En el seu discurs d'investidura, Puig ha destacat que "és un honor ser investit com a president comarcal després de forjar un pacte històric a la comarca que pretén tallar de soca-rel les picabaralles polítiques" que han marcat el darrer mandat. El republicà s'ha referit al Consell com "una institució que ha de ser més tècnica que política per donar el suport necessari als petits municipis i impulsar els projectes de futur", entre els quals ha mencionat l'arribada de la fibra òptica a les masies o el traspàs del Centre Sanitari a Salut, entre altres.

Per la seva part, Sunyer, que assumirà la presidència a mig mandat, ha felicitat el nou president i ha defensat el pacte de govern davant les crítiques de l'oposició, que ha posat sobre la taula les discrepàncies entre els dos partits durant els darrers anys. Sunyer s'ha compromès a "treballar per arribar a punts en comú amb el propòsit de desencallar els projectes de comarca" i ha insistit en els beneficis que reportarà el fet de tenir "un govern ampli i unit", amb 15 consellers d'un total de 19, per als petits municipis de la comarca.

El conseller Xavier Castellana també ha intervingut durant el ple, com a portaveu d'Esquerra, fent un repàs de la feina feta durant aquest mandat i posant en relleu els reptes de futur del Solsonès en matèria de telecomunicacions, infraestructures o salut. Castellana també ha dedicat un agraïment a la fins ara presidenta comarcal, Sara Alarcón, que aquesta vegada ha seguit la constitució del nou Consell Comarcal des de les cadires del públic, acompanyada d'altres representants polítics de la comarca.

L'oposició demana concreció en el programa de govern

L'acord de govern entre Esquerra i Junts ha deixat a l'oposició els tres consellers d'Ara Pacte Local i el representant de la CUP. En el discurs que han ofert durant el ple de constitució del nou Consell Comarcal, han demanat un compromís real per part de l'equip de govern a l'hora de tirar endavant els projectes per a la comarca.

El portaveu d'Ara Pacte Local, Marc Barbens, ha posat en evidència les diferències ideològiques que presenten els dos partits en coalició en qüestions importants com el Centre Sanitari. En aquest sentit, ha considerat que "per tenir un acord coherent s'ha d'explicar amb detall el programa de govern, la lletra petita sobre de quina forma es garantiran els serveis i les especialitats sanitàries a la comarca amb el traspàs a Salut".

El representant de la CUP, Marc Barrera, també ha fet referència a la importància d'encarrilar el futur del model de salut al Solsonès. De fet, el cupaire ha explicat que el seu vot favorable per a la investidura de Puig respon al compromís adoptat pel govern de fer efectiu el traspàs del Centre Sanitari, impulsar el nou pla de recollida selectiva comarcal i d'aprovar la Relació de Llocs de Treball (RLT) per millorar les condicions de les treballadores familiars.

Subscriu-te per seguir llegint