Solsona condiciona un camí per desplaçar-se a peu o amb bicicleta entre el nucli urbà i els polígons industrials

L'itinerari té una extensió de 2 quilòmetres i 94 metres de desnivell

L'opció de crear un carril bici per arribar al Pi de Sant Just queda oberta per a més endavant

Un tram del camí arranjat per l'Ajuntament de Solsona

Un tram del camí arranjat per l'Ajuntament de Solsona / AJ Solsona

Redacció

L'Ajuntament de Solsona ha arranjat un camí per oferir un lloc de pas "segur", afirma en un comunicat, per desplaçar-se a peu o amb bicicleta entre el nucli urbà i els polígons industrials evitant la carretera C-26.

El consistori ha fet treballs de desbrossament i reforç del ferm amb graveta en alguns punts d'aquest camí, que ja existia, i ha senyalitzat la ruta, que uneix el sector de Cal Xuxa amb el polígon industrial Pronisa.

Segons l'Ajuntament, "aquesta acció respon a una demanda històrica de treballadors dels polígons industrials i altres col·lectius per evitar els mitjans de transport motoritzats". No es tracta d’un carril bici, també reivindicat, sinó d’una ruta que aprofita un vial de l’inventari de camins de Solsona situat a l’àmbit sud-oriental del municipi.

De la rotonda de la Cissa a la nau d'AMES en 7 minuts

El nou itinerari, que comença a tocar de la rotonda de la Cissa, a l’altura del supermercat Lidl, i acaba davant de la nau d’AMES, té una extensió de 2 quilòmetres i 94 metres de desnivell. Amb bicicleta es recorre en un temps de 7 minuts, aproximadament.

El camí arranjat entre Solsona i els polígons

El camí arranjat entre Solsona i els polígons / AJ Solsona

Una recollida de 340 signatures que es van fer arribar a l’Ajuntament el març passat va posar de manifest la demanda popular per disposar d'un recorregut similar a l'ara arranjat. La petició demanava també connectar Solsona i el Pi de Sant Just (Olius) amb un carril bici de 5 quilòmetres.

Ara bé, segons l'Ajuntament, "el tram de Pronisa fins al Pi és més complicat de condicionar, motiu pel qual queda pendent per a més endavant".