Un escorcoll i una detenció en plena Festa Major de Solsona

Al matí de dissabte diverses furgonetes de la GAR van desplegar-se al carrer dels Escolapis i encara no se'n sap el motiu

Carrer on es va dur a terme el desplegament policial i la detenció

Carrer on es va dur a terme el desplegament policial i la detenció / Arxiu Particular

Redacció

Dissabte 9 de setembre es va produir un escorcoll i una detenció al carrer dels Escolapis de Solsona, a la zona del Teatre Comarcal. En plena Festa Major s’ha desplegat una acció policial gairebé de pel·lícula, segons les declaracions d’alguns testimonis.

Els veïns expliquen que van sentir molt soroll a tres quarts de vuit del matí i que van veure arribar cotxes de la Guàrdia Civil que es van situar a les boques del carrer per controlar-ne l’accés. Es tractava de furgonetes i guàrdies de la GAR, una unitat especial dins la Guàrdia Civil en la lluita contra elements terroristes o execució d’operacions que comportin un risc elevat o que requereixin una resposta ràpida.

Es veia molt moviment d’entrada i sortida i, després de tres hores, van sortir amb un detingut. Alguns veïns el van reconèixer com un veí de l’escala. Els agents anaven uniformats i amb armes, els veïns destaquen que els va sobtar el desplegament. “Estàvem tots en pijama al balcó perquè no estem acostumats a sentir soroll, és un carrer molt tranquil”, declara un veí.

Els veïns expliquen que es van sentir una mica alarmats davant la situació, però que no saben res. Per altra banda, els responsables de l’operatiu encara no volen donar detalls del motiu de l’acció, ja que forma part d’una investigació judicial en curs.

Fa poc més de dues setmanes que va tenir lloc a Solsona una altra detenció, la dels quatre osonencs acusats de voler sabotejar La Vuelta ciclista 2023. En concret, de voler vessar oli de motor sobre la carretera abans de la prova. El dia 28 d’agost desenes de persones es van concentrar davant del Jutjat per demanar llibertat pels detinguts. Durant la concentració es va llançar pintura groga contra la façana dels jutjats i es va exhibir una pancarta amb el lema “Llibertat detinguts”.