El Consell assumirà la recollida de residus de la Vall de Lord

El contracte serà de vuit anys i tindrà un cost d’uns 400.000 euros

Illa de contenedors

Illa de contenedors / AJ Solsona

Redacció

A petició dels ajuntaments de la Coma i la Pedra, Guixers i Sant Llorenç de Morunys, el Consell Comarcal del Solsonès assumirà la recollida i la gestió dels residus municipals de la Vall de Lord i la gestió de la deixalleria municipal ubicada a Sant Llorenç de Morunys. La contractació tindrà una durada de vuit anys i un cost d’uns 400.000 euros.

Els ajuntaments de Sant Llorenç de Morunys, Guixers i La Coma i la Pedra, al seu moment, van delegar, al Consell Comarcal del Solsonès, la gestió de les competències en matèria de recollida rural i selectiva de residus sòlids urbans i assimilables municipals, inclosa la regulació del servei i la potestat sancionadora. El model de recollida i serveis previstos a implantar són, la recollida porta a porta domèstica i comercial a Sant Llorenç de Morunys i a la trama urbana de Vilamantells (Guixers), la recollida porta a porta de baixa freqüència a Vilamantells, la recollida en àrees d’aportació (illetes) domèstica i contenidors comercials als municipis de la Coma i la Pedra i Guixers, i el transport dels residus a la planta de gestió (deixalleria i Centre de Tractament de Residus de Clariana de Cardener). El conveni també estableix el servei de recollida de voluminosos i poda, servei d’informador ambiental i el servei de deixalleria municipal ubicada a Sant Llorenç de Morunys.

El cost l’assumiran els propis ajuntaments, en un 46% per part de l’Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, en un 37% per part del de la Coma i la Pedra i en un 17% per part del de Guixers.