Taller de gestió emocional a la Biblioteca Carles Morató

L’escriptora Maria Dolors Guàrdia condueix una activitat que versarà sobre les relacions maternofilials en cinc sessions de participació gratuïta

Sessió del taller de lectura de la biblioteca de Solsona | AJ SOLSONA

Sessió del taller de lectura de la biblioteca de Solsona | AJ SOLSONA / redacció. solsona

Redacció

La Biblioteca Carles Morató acollirà a partir d’aquest dissabte un taller de lectura i escriptura sobre les relacions maternofilials. L’impartirà l’escriptora i coordinadora del Club de lectura de dones, Maria Dolors Guàrdia, i constarà de cinc sessions de participació gratuïta.

El taller porta per títol «Emocions i paraules» i es planteja, amb l’objectiu de treballar la gestió de les emocions, com un espai de reflexió sobre les relacions entre mares i filles. Les cinc sessions que s’han programat seran monogràfiques i independents perquè no sigui necessari haver d’assistir a totes.

La primera sessió serà aquest dissabte, de 10.00h a 12.00h. Tindrà com a fil conductor fragments de «La trena», de l’escriptora, guionista, directora i actriu francesa Laetitia Colombani. L’obra narra la lluita de tres dones rebels en la recerca de la llibertat personal i social. En aquest taller, es treballarà la tècnica de la carta.

La segona sessió es farà el dijous 9 de novembre, de 18.00h a 20.00h. El llibre que es treballarà serà «Per què ser feliç quan podrien ser normal?», de Jeanette Winterson, que tracta d’una infantesa ofegada per una mare autoritària i cruel. En aquest taller, el propòsit serà treballar l’autobiografia.

La tercera sessió serà el dijous 23 de novembre, també de 18.00h a 20.00h. El llibre serà «Lèxic familiar», de l’activista italiana Natalia Ginzburg. En aquest taller, la tècnica que es treballarà serà la del diàleg.

La quarta sessió s’ha programat per al dilluns 4 de desembre, de les 18.30h a les 20.30h. S’hi treballarà la novel·la de Najat El Hachmi «Mare de llet i mel» que narra en primera persona la història d’una dona musulmana nascuda al Rif i que decideix emigrar amb la seva filla a Catalunya. Servirà per parlar del microrelat.

I, finalment, la cinquena i darrera sessió es farà el dissabte 23 de desembre, de 10.00h a 12.00h. El llibre que s’hi ha previst treballar és la novel·la de Milena Busquets «També això passarà». Està escrita a partir de la pèrdua de la mare de l’autora. En aquest cas, l’objectiu del taller serà descobrir la tècnica del retret i del semàfor vermell.

Aquesta activitat s’havia programat per als mesos de març i abril, però es va haver de cancel·lar pel volum d’inscripcions, segons va informar l’Ajuntament de Solsona. Es va considerar que les sessions programades eren massa seguides. Per aquest motiu, les han reprogramat deixant més temps entre cadascuna de les sessions.

El taller està subvencionat per la Biblioteca Carles Morató i compta amb la col·laboració d’Òmnium Cultural.

Maria Dolors Guàrdia, col·laboradora del Regió 7, és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona. Ha treballat de professora de secundària i ha publicat diversos títols en català i castellà. La seva darrera obra publicada és la novel·la «Una assassina massa jove». També és membre del col·lectiu d’escriptors Lola Palau.