L’hotel solsoní La Freixera tornarà a obrir després d’estar tancat des del febrer

La nova directora, Gemma Guixé, pretén «renovar l’establiment per donar-li un aire més jove, conservant l’estructura i la seva essència»

La nova directora de La Freixera, Gemma Guixé | XAVI MORALEDA

La nova directora de La Freixera, Gemma Guixé | XAVI MORALEDA / xavi moraleda. solsona

Xavi Moraleda

L’hotel solsoní La Freixera reobrirà divendres, dia 15 de desembre, després de romandre tancat durant els deu últims mesos per un final d’etapa dels anteriors amos, Joan Montraveta i Remei Aranda, que es van jubilar. Al febrer d’aquest any el propietari de l’establiment, Joan Montraveta, va decidir jubilar-se. El seu personal no va agafar les regnes del negoci i va decidir tancar mentre buscava un nou arrendatari o una venda. Serà la solsonina Gemma Guixé qui a partir d’ara s’encarregarà de la direcció de l’hotel i de la gestió.

Guixé és llicenciada en Turisme i des de petita ha estat treballant en aquest sector, ja que els seus pares són els fundadors del Càmping Solsonès i ella hi ha treballat com a responsable de recepció. «Tenia ganes de fer un pas i muntar un projecte propi, per això, quan vaig veure que La Freixera necessitava un relleu em vaig llençar», ha explicat.

Durant l’últim mes, quan va acceptar l’oferta, la nova directora ha estat ultimant els preparatius per la reobertura. Ha fet una renovació, el que col·loquialment, Guixé descriu com «una rentada de cara». Com ha explicat, pretén aportar «un aire més jove a l’hotel, tot conservant la seva essència per fer-lo un hotel molt familiar i casolà». I per dur-ho a terme, ha fet algunes rehabilitacions i petites reformes de l’espai, com posar parquet en algunes habitacions, pintar parets i instal·lar nova maquinària i mobiliari.

A tres dies de la reobertura, l’hotel compta amb un 50% d’ocupació pel que fa a les reserves per Cap d’Any i, tenint en compte que els portals web estan oberts des de fa dos dies, són unes xifres que la nova directora valora molt positivament. A més, ha assegurat que preveuen que, durant aquestes dates, s’acabarà omplint al 100%.

Gemma Guixé espera que «la reobertura de l’hotel contribueixi a portar clients nacionals i internacionals a Solsona, amb un turisme de qualitat». Com ha assenyalay, el seu públic objectiu busca tranquil·litat, estar al centre històric i està interessat per la cultura, la gastronomia local i la natura. Per tant, «aquests turistes de nivell adquisitiu mitjà-alt també consumiran i donaran vida al comerç i restaurants locals».

El turisme al Solsonès

El propietari de l’hotel encara serà Joan Montraveta i, com ha assegurat, «continuarà col·laborant amb la seva activitat per seguir consolidant l’oferta turística de la comarca». Ara fa gairebé vint anys, quan va obrir l’establiment, «el mapa de turisme de Catalunya es basava només en Barcelona i costava obrir els horitzons cap a les comarques centrals», fins que una sèrie d’iniciatives empresarials privades ho van començar a afavorir. «L’oferta turística actual és molt potent», conclou.

Tot i això, Montraveta reclama que l’administració comarcal col·labori més pel que fa al turisme, per exemple, «reforçant el valor del patrimoni amb què compta la ciutat de Solsona».

Subscriu-te per seguir llegint