Solsona té a punt abans d'hora el nou circuit de pumptruck

La instal·lació, que estarà oberta tot el dia i és apta per a infants, ja es pot començar a usar

El nou circuit de pumptruck de Solsona

El nou circuit de pumptruck de Solsona / Aj Solsona

Xavi Moraleda

L’Ajuntament de Solsona ha anunciat que la pista pumptrack de bicicleta que ha condicionat al carrer de Busa, es podrà estrenar abans del que es preveia. Inicialment, es va contemplar que les obres finalitzarien durant el primer trimestre de l’any 2024, encara que el passat divendres dia 22 es van donar per enllestits els treballs amb la visita del regidor d’Urbanisme i Esports, Joan Parcerisa, i l’arquitecta municipal, Anna Grau.

Les instal·lacions són un circuit amb salts i peralts d’asfaltatge artesanal destinat a fer-hi voltes sense pedalar, fent servir una tècnica que aprofita la inèrcia del cos. Com ha assegurat el consistori, tot i que està ideada especialment per a usuaris amb bicicleta, «també el poden fer servir patinadors». El traçat definitiu de la pista ha estat consensuat amb el Black Pata Cycling Club, un dels col·lectius que va fer la petició per tal que es creés, com també els consells d’Infants i Adolescents de la ciutat.

Les obres han estat executades per Pumptrack Park durant una setmana amb treballs previs de preparació del terreny per part de la brigada municipal i el projecte ha tingut un cost de 40.000 euros. A partir d’aquests moments, ja es pot fer ús del nou equipament, tot i que la regidoria d’Urbanisme ha assenyalat que preveu «endreçar l’espai amb vegetació i altres acabats del paviment» aviat. La pista ocupa un total de 825 metres quadrats en una parcel·la municipal que en té 2.000, tot i que també ha assegurat que compten amb la possibilitat d’ampliar-la en un futur, si es considera necessari.

El consistori ha apuntat que la instal·lació estarà sempre oberta i que és apta per a infants, acompanyats dels pares o tutors, com per a famílies i esportistes de bicicleta, patinet, patins o monopatí, mentre no siguin vehicles motoritzats. Tal com recorden les normes d’ús, és obligatori per a tots els usuaris que portin casc i proteccions.

Les figures ondulades de la pista van des de la cota zero fins al metre d’alçada i està dissenyada per tal que les corbes i els obstacles garanteixin «la fluïdesa i la seguretat dels usuaris, tenint en compte la diversitat de ritmes, nivells i edats».