L'Escola Agrària del Solsonès aposta per la sostenibilitat creant noves infraestructures

Per estalviar aigua s'han col·locat airejadors a les aixetes i un sistema per recollir aigua pluvial

Plaques solars a la teulada del centre

Plaques solars a la teulada del centre / Escola Agrària Solsonès

Xavi Moraleda

L'Escola Agrària del Solsonès ha incorporat infraestructures i tecnologies a les seves instal·lacions per contribuir positivament a un desenvolupament sostenible i, alhora, permetent a la comunitat educativa fer front a l'emergència climàtica. Això ho ha aconseguit amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques, el muntatge d'una caldera de biomassa i amb mecanismes d'estalvi d'aigua, accions amb les quals han obtingut una nova certificació de sostenibilitat.

Com assegura el centre, el reconeixement de la norma ISO 14001 de Sistemes de Gestió Ambiental ajuda a gestionar i identificar els riscos mediambientals que puguin produir-se en el transcurs de l'activitat educativa.

La directora de l'escola, Isabel Rovira, ha posat èmfasi en les accions per fomentar l'estalvi i el reaprofitament d'aigua, que són «necessàries i útils en qualsevol context, però especialment en l'actual». En aquest sentit, han col·locat airejadors a les aixetes, s'ha canviat el mecanisme de les cisternes per un de doble polsador i s'ha substituït l'antiga font per reduir residus. A més, el centre comptarà amb un sistema de recollida d'aigües pluvials.