L’Ajuntament de Solsona no té cap petició per requalificar el terreny del nou centre sanitari

El Consell Comarcal ha assegurat que encara no s’ha reunit amb Salut i està «estudiant la documentació relativa a l’adquisició dels terrenys»

Actual centre sanitari del Solsonès

Actual centre sanitari del Solsonès / Arxiu/Mireia Arso

Xavi Moraleda

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Solsona, Joan Parcerisa, ha assegurat que el consistori no té constància formal de l'estat en què es troba el projecte del nou centre sanitari que es vol edificar a la ciutat. L’Ajuntament, per tant, en aquests moments desconeix el punt en què es troba la tramitació del planejament urbanístic del projecte i de l’adquisició dels terrenys pertinents, ja que «és el Consell Comarcal del Solsonès qui s’encarrega de la gestió», com ha apuntat Parcerisa.

Un canvi urbanístic dels usos del sòl pot suposar elaborar un pla parcial per canviar les claus previstes en el POUM i una aprovació de la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya central. Una tramitació que es pot allargar gairebé un any.

El Consell, per la seva banda, va traslladar a Regió7 que la comissió de l’òrgan encara no s’ha reunit amb el departament de Salut, amb qui ha de tirar endavant aquest projecte de forma coordinada. A més, ha assegurat que actualment estan en procés d’estudiar la documentació relativa a l’adquisició dels terrenys de Ca l’Alemà, situats a la vora de l’actual centre sanitari i on es vol construir el centre.

Joan Parcerisa també ha afegit que esperen a «conèixer el tipus de llicència» relativa a les terres adquirides i el plantejament de la iniciativa per començar la tramitació. L'actual regidor diu que desconeix com va anar el procés de compra que va fer Sara Alarcón com a presidenta del Consell Comarcal del Solsonès al final del mandat. Alarcón dirigia el Consell en tant que era regidora de Solsona.

Reforç dels serveis del centre

El Consell va adquirir els terrenys per al futur Centre sanitari per un valor de 800.000 euros, però sense haver acordat la tramitació urbanística. Consell comarcal del Solsonès i Generalitat van prendre l'acord, això sí, de mantenir tant els serveis mèdics generals i els d'especialista que ofereix actualment.