Xavier Castellana repeteix com a president d’ERC al Solsonès

El traspàs del centre sanitari serà una de les qüestions en què incidirà en els propers 4 anys

Membres d'ERC Solsonès a la trobada del passat dissabte

Membres d'ERC Solsonès a la trobada del passat dissabte / Cedida

Xavi Moraleda

La militància d’Esquerra Republicana (ERC) del Solsonès va escollir la nova executiva que encapçalarà el projecte del partit a la comarca durant els pròxims quatre anys i, per unanimitat, l’assemblea va triar novament a Xavier Castellana com a president, qui ja ho havia estat en el darrer mandat. A més, també es va triar a l’exalcalde David Rodríguez com a representant al Consell Nacional d’ERC, que s’ocuparà d’acompanyar a Castellana en aquesta responsabilitat.

Els principals eixos en què Castellana pretén incidir a la comarca durant els pròxims quatre anys són en el «traspàs del centre sanitari del Solsonès, el desplegament més gran de telecomunicacions, la millora d’estructures viàries i en el nou sistema de recollida de residus», com ha assegurat a Regió7, per tal de transformar el territori i perquè «disposi de serveis de qualitat i universals».

El Congrés Comarcal es va reunir el dissabte passat, dia 27 de gener i, en acabar, la presidenta d’Esquerra Republicana a la Catalunya Central, la manresana Mariona Homs, va fer la cloenda, acompanyada de l’exdiputat al Parlament de Catalunya i, fins al passat desembre regidor a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall.

Un cop finalitzada l’assemblea del partit, Ernest Maragall va pronunciar un discurs a la biblioteca Carles Morató, «Catalunya, país d’Europa», en què va abordar qüestions d’economia, territori i ciutadania en el marc d’una Catalunya independent dins de la Unió Europea.

Durant els pròxims quatre anys, l’equip d’ERC del Solsonès seguirà estant format per un total de tretze persones.