Tècnics del CTFC treballen per fer créixer la població d’alosa becuda

El projecte pretén condicionar terrenys esteparis per tal que aquesta au s’hi instal·li i faci créixer la població

Exemplar d'alosa becuda

Exemplar d'alosa becuda / CTFC

Redacció

Tècnics del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), situat a Solsona, estan treballant a Castella la Manxa per millorar l’estat de conservació de l’alosa becuda, una espècie d’au que està en perill d’extinció i que a Catalunya ja està extingida a causa de la pèrdua del seu hàbitat natural, les zones estepàries amb matollars baixos.

El projecte Life Connect Ricotí pretén augmentar el nombre d’exemplars d’alosa becuda, promovent la seva connectivitat estructural i funcional i actuant sobre diverses subpoblacions d’aquesta au d’arreu del país, com a Castella la Manxa. D’aquesta manera, esperen recuperar les poblacions que han estat extingides, a partir de la cooperació del CTFC i la Universitat Autònoma de Madrid (UAM).

La iniciativa també està treballant en adaptar el territori per proporcionar nous hàbitats a l’alosa, mitjançant l’estassada i esbrossada de zones estèpiques. A més, aquest aspecte del projecte també inclou la tasca de ramaders, que mantindran els seus ramats d’ovelles i cabres en aquests entorns per afavorir que es mantingui la vegetació baixa i, d’aquesta manera, també es fomenta la ramaderia extensiva.