Des que Whatsapp va irrompre a les nostres vides, cap al 2009, moltes han estat les actualitzacions que l'aplicació de missatgeria instantània ha anat implementat a l'app al llarg d'aquests anys per millorar l'experiència dels usuaris.

Potser la més famosa d'aquestes actualitzacions van ser els àudios. Tots tenim un amic o familiar que ja no es molesta a escriure ni una sola lletra i només es comunica per Whatsapp amb notes de veu interminables, encara que, molts es queixen d'aquesta funcionalitat. Després, com a resposta a moltes pregàries, va arribar la possibilitat de reproduir aquests àudios a més velocitat. I és que totes aquestes millores en l'aplicació han aconseguit convertir Whatsapp en l'app de missatgeria instantània preferida a tot el món, amb més de 5.000 milions de descàrregues.

Però Whatsapp també ha estat durament criticat per aquestes novetats

doble 'check' de Whatsapp @freepik

L'actualització que va generar més polèmica va ser el "doble check blau", que permet als usuaris comprovar si un missatge ha estat rebut i llegit pel destinatari. El que va provocar queixes entre els cibernautes per la falta de "privadesa". I no n'hi ha per menys, alguna vegada t'han dit això de “m'has deixat en vist” o “per què no contestes si ho has llegit?”.

Més tard arribaria la possibilitat de desactivar el "doble check blau" a la configuració del Whatsapp. Però la darrera novetat de l'aplicació va encara més enllà. T'expliquem en què consisteix i com configurar-la al dispositiu.

Amagar l'estat de connexió "en línia" de Whatsapp

L'última actualització de WhatsApp permet amagar, per fi, que estàs "en línia". Aquesta novetat a l'app de missatgeria instantània és, des de fa temps, una de les més esperades pels usuaris i ja és aquí.

Mark Zuckerberg, conseller delegat de Meta Platforms, va avançar el mes d'agost passat que la nova funcionalitat de Whatsapp, amb què els usuaris poden ocultar el seu estat de connexió "En línia" dins de l'aplicació, permet també seleccionar quins contactes poden veure que un usuari està connectat i qui no.

Aquesta nova característica ja s'ha implementat i allà podràs escollir a quins contactes els dones accés, tant a l'hora de la teva última connexió com a l'estat 'En línia'.

Com amagar l'estat de connexió "En línia" de Whatsapp

Per amagar l'estat "En línia" de Whatsapp cal accedir a 'Configuració' de l'aplicació i entrar a la secció de "Privadesa". Hi trobarem una pestanya on posarà "hora d'última vegada" o "hora d'última connexió" i allà es podrà seleccionar qui pot veure quan estàs en línia.