Twitch, la plataforma dels 'streamers', acomiada 500 treballadors més

La companyia, propietat d'Amazon, es troba en un punt crític: se li han disparat els costos operatius per mantenir l'emissió de contingut en directe a gran escala

Durant el 2023, l'empresa ja va fer fora 580 empleats i no aconsegueix obtenir beneficis

El Rubius, un dels streamers més coneguts de Twitch

El Rubius, un dels streamers més coneguts de Twitch / TWITCH

Carles Planas Bou

Les retallades continuen afectant el sector tecnològic. L'últim a afegir-se a l'onada d'acomiadaments ha estat Twitch. Tot i que no hi ha un anunci oficial, la plataforma de retransmissió de vídeos en directe prescindirà d'un total de 500 empleats, xifra que representa el 35% de la plantilla, segons ha avançat Bloomberg. I no són els primers acomiadaments dins de l'empresa: durant el 2023, la companyia propietat d'Amazon ja va prescindir d'uns 580 treballadors, un ajust que es va repartir en dues rondes.

Tot gaudir d'una popularitat creixent, la plataforma segueix sense obtenir beneficis. Amazon la va adquirir el 2014 per 970 milions de dòlars, però l'impuls econòmic del gegant de la logística no ha estat suficient per revitalitzar el negoci de Twitch.

La companyia es troba en un punt crític. Se li han disparat els costos operatius per mantenir l'emissió de contingut en directe a gran escala. Cada streamer li costaria uns 1.000 dòlars al mes, segons ha explicat en un comunicat. A més, l'estratègia de prioritzar els ingressos per publicitat no ha funcionat i a més ha generat descontentament entre la comunitat de creadors que hi emeten els seus directes.

Al desembre, la plataforma va anunciar que tancaria el servei a Corea del Sud. Tot i ser un dels mercats mundials més importants per als e-sports, les tarifes "prohibitivament cares" del país havien fet que Twitch operés amb "pèrdues significatives".

El seu cofundador i director executiu, Emmett Shear, va dimitir l'any passat per donar pas a Dan Clancy, el seu nou president. Altres executius van abandonar la companyia fa unes setmanes, aquest desembre passat mateix.