Consells pràctics

La regla dels dos minuts per tenir sempre la casa neta

La norma que hauries de seguir sempre per no perdre temps

Saber-se ordenar a l'hora de netejar és clau

Saber-se ordenar a l'hora de netejar és clau / GUSTAVO SANTOS

Pedro G. Cuesta

Mai t’ha passat? Estàs hores i hores netejant i un cop has acabat et queda a dins la sensació que tot continua brut. És habitual, no et preocupis, i se sol deure al desordre més que al fet que la casa estigui bruta. I és que de vegades no ens n’adonem i no prestem atenció a la cura i a l’ordre de la llar. Amb aquest senzill truc de neteja que avui et presentem, ja veuràs com et serà molt més fàcil mantenir l’ordre i la neteja a casa teva. (A més, amb aquest truc tindràs més temps per a tu).

A continuació, et mostrem com mantenir la llar neta... en tan sols dos minuts!

La regla dels dos minuts

Aquest mètode de neteja s’ha posat molt de moda i és que, a qui no li agrada tenir la casa neta i ordenada en només dos minuts?

Una de les normes principals a seguir amb aquest mètodes és: no deixis per demà el que puguis fer avui. Les tasques que pots fer al moment, ja que costen menys de dos minuts de fer, són les següents:

  • Rentar un plat. Una tasca tan simple que ens pot evitar que se'ns acumuli la vaixella bruta a l’aigüera. Un fet tan senzill com rentar un plat moments després d’utilitzar-lo pot arribar a treure’t molt temps de feina.
  • ...O posar-lo directament al rentaplats. Per què deixar-lo a la pica si ja el pots posar al rentaplats? No deixis que s'acumulin per després haver de dedicar més temps a ficar-los dins!
  • Posar una rentadora només amb la roba del gimnàs. Tot i que aquest truc no sembli efectiu, si ho fas la tindràs a punt per quan la necessitis i d’aquesta manera no se t’acumularà tota al cistell de la roba bruta.
  • Recollir la tauleta del menjaro. Ja sigui per papers de la feina o de la universitat, joguines o revistes, si mantens sempre la tauleta organitzada i tires tots els papers que siguin innecessaris veuràs com no s’acumulen i formen muntanyes plenes de coses que donen mala imatge a l'estança.
  • Tenir el rebedor buit. Qualsevol cosa que puguis tenir pel rebedor, com cartes, papers, les claus de casa, jaquetes..., si el mantens organitzat i tires el que no necessitis, evitaràs que se t’acumulin i, fins i tot, perdre les coses. Qui no ha perdut mai les claus per no tenir el rebedor recollit?
  • Penjar la roba que ja has utilitzat. De vegades ens posem roba només per sortir a fer un encàrrec i quan arribem a casa l’únic que volem és posar-nos la nostra roba més còmoda. Tot i que el normal és tenir «la cadira de la roba», és molt més còmode si la penges amb penjadors a l’armari. D’aquesta manera no se t’acumularà i tampoc s’arrugarà.
  • Fer el llit. Tot i que sembla una cosa que tothom fa des de petit, no és el cas. Hi ha molta gent que, per qualsevol motiu, en ocasions s’oblida de fer el llit. Només costa dos minuts i et farà sensació d’ordre i neteja a la teva habitació.

Igual que aquestes tasques n’hi ha moltes més i tot i que no ens ho sembli, només ens treuen uns minuts del nostre temps si les fem en el moment precís. En canvi, si deixem totes per al final del dia (o fins i tot de la setmana), veurem com tant organitzar la llar com realitzar la neteja ens portarà molta més feina i molt més temps del que, possiblement, tenim.

No dubtis a utilitzar aquest truc i sentir-te en un ambient molt més net alhora que ordenat.