Consells de neteja

Descobreix com reparar la teva nevera amb un bastonet de les orelles

Els aliments i les begudes poden provocar-nos greus intoxicacions si tenim la nevera en mal estat

Imatge d'arxiu d'un home mirant a l'interior de la nevera

Imatge d'arxiu d'un home mirant a l'interior de la nevera

Pedro G. Cuesta

Tots ens hem trobat en moments en què la nevera o el frigorífic ha deixat de funcionar i això pot provocar que els aliments perdin les seves qualitats i s'hagin de llançar si l'avaria dura massa temps. La conservació dels aliments és clau per la nostra salut, si aquest procés falla, pot ser que els aliments quedin en mal estat i no s'haurien d'ingerir perquè ens podríem arribar a intoxicar.

Trobar-se en aquestes circumstàncies és bastant freqüent i molest perquè pot provocar una gran pèrdua de temps i diners, ja que si no sabem d'on prové el problema, trigarem molta estona a solucionar-ho, si ho fem i, si no, haurem de llançar tot el menjar si no tenim algun altre frigorífic o nevera on traslladar el menjar.

Un dels problemes que pot fer que la nostra nevera o frigorífic no funcioni bé i deixi de refredar o congelar és que s'hagi encallat l'orifici de drenatge de condensats, en aquest cas, us donem les pautes a seguir per tal de desembussar-lo i poder solucionar el problema el més ràpid possible sense perdre temps i diners.

Com desembussar l'orifici de drenatge

  1. Desconnecta la nevera del corrent elèctric i treu tots els aliments i begudes de l’interior.
  2. Localitza l’orifici de drenatge de condensats. Aquest orifici sol estar ubicat a la part posterior de la nevera, a prop del fons, i pot estar cobert per una tapa o coberta de plàstic.
  3. Retira la tapa o la coberta per accedir a l’orifici de drenatge.
  4. Neteja l’orifici de drenatge amb un bastonet per a les orelles, un hisop de cotó. També serveix un llapis, un bastonet xinès o un raspall per eliminar qualsevol obstrucció o acumulació de brutícia.
  5. Si l’orifici de drenatge continua obstruït, pots utilitzar un cable de filferro per desbloquejar-lo. Insereix l’extrem del cable a l’orifici i fes-lo girar suaument per desobstruir-lo.
  6. Un cop l’orifici de drenatge estigui net, torna a col·locar la tapa o la coberta i endolla la nevera al corrent elèctric.
  7. Neteja l’interior de la nevera amb una solució d’aigua i vinagre per eliminar la possible mala olor que hagi quedat.

Seguint aquests passos s’hauria de desembussar l’orifici de drenatge de condensats de la nevera. Convé fer-ho regularment i sempre que estigui embassat per evitar que es torni a obstruir en el futur.