Desmentit un dels grans mites: l'objecte que pots posar al microones

Sempre havies pensat que no es podia posar un objecte d'aquestes característiques, però la realitat és una altra de diferent

microones

microones / Shutterstock

Iñaki Sarrió

Un dels electrodomèstics que més s'utilitza a les cuines, sens dubte, és el microones, ja que s'utilitza per a gairebé tot. Amb aquest aparell, es pot escalfar, descongelar o cuinar. En general, el microones és una eina gairebé indispensable per a les persones que han de preparar el menjar, ja que permet estalviar una gran quantitat de temps. Moltes persones creuen que el microones pot explotar o cremar si s'introdueixen determinats objectes, però és realment així?

Què és el que no es pot ficar al microones

Que un microones pot arribar a explotar si s'introdueixen objectes de metall, ha estat una de les creences que s'ha imposat a la població al llarg dels anys, però afortunadament no és gens cert. Només cal saber que moltes de les peces de l'interior del microones són metàl·liques, encara que sí que constitueix un problema introduir objectes metàl·lics. El metall actua de mirall i reflecteix les ones que l'aparell desprèn per escalfar els aliments, per la qual cosa la calor no arribarà al dinar i no sortirà calent.

Per tant, introduir objectes de metall no farà saltar pels aires el microones i els usuaris que el facin servir poden estar tranquils.