Trucs per aconseguir una bugada perfecta: fulles de llorer i percarbonat de sodi, la combinació perfecta

T'expliquem com posar fi a les taques i també a les males olors dins de la rentadora

Rentadora

Rentadora

Les canonades sovint deixen anar mala olor, un problema que sol anar relacionat amb un embussament. I quan aquesta pudor puja pels tubs fins al tambor de la rentadora amb la nostra roba, ho empastifa tot de mala olor. Quan fem la bugada, esperem que la roba quedi ben neta, suau i perfumada, però a l'hora de la veritat ens podem trobar amb roba que, de bona olor, no en fa gens, sinó tot el contrari per culpa de les canonades i el desaigua.

Per tal d'evitar que aquestes males olors puguin impregnar les peces de roba, hi ha un mètode casolà, de l'àvia, fet servir a moltes llars de tota la vida, i a sobre, molt i molt econòmic i natural. És que ja ho deien abans i ara, cada vegada més, els remeis de les iaies són els millors, tant en aspectes de bellesa com en el manteniment de la llar i de la cuina, entre molts altres.

Els remeis de les iaies són el millor que hi ha!

Imatge d'arxiu d'un llorer

Imatge d'arxiu d'un llorer / Arxiu

Per fer front a les males olors de la rentadora el que hem de fer és posar un parell de fulles de llorer a dins el tambor. Les fulles de llorer serveixen per cuinar, però també per fer desaparèixer les males olors, per exemple. Una de les característiques de les fulles de llorer és que són aromàtiques i serveixen per fer moltíssims preparats per a millorar la salut digestiva i general del nostre cos.

Una altra alternativa per tal de deixar la roba en perfecte estat és utilitzar el percarbonat de sodi, que neteja, blanqueja i higienitza la roba. Combinar les dues tècniques farà que la teva roba sembli com nova i faci bona olor sense additius químics.

L'ús del lleixiu: una de les pitjors decisions!

Cada vegada més persones opten per utilitzar productes naturals en moltes de les seves rutines diàries, ja que l'ús de productes químics fa que el nostre cos se n'acabi ressentint igual que el medi ambient, per això cuidar-nos és importantíssim.

El bicarbonat de sodi i el percarbonat de sodi són menys agressius que el lleixiu

Per deixar la roba impecable ho podem fer amb bicarbonat de sodi, molt utilitzat per deixar la roba en un estat òptim perquè elimina les taques més difícils i obtens un blanc impecable. El percarbonat de sòdic és l'altra alternativa i només amb una culleradeta al tambor n'hi haurà prou perquè la roba quedi neta, blanca i sense taques. Aquest producte es pot utilitzar en roba de color i roba blanca, també accepta aplicar-ho a tota mena de teixits, menys el lli, la seda, la llana i el cuir.

Percarbonat sòdic

Percarbonat sòdic / @ Racool_studio

Com utilitzar el percarbonat de sodi

  1. Posem una cullerada sopera de percarbonat sòdic a dins el tambor; si les taques són difícils de treure o tenen una mida gran hi podeu posar un parell de cullerades 
  2. Posem la roba bruta a la rentadora
  3. Afegim el detergent que utilitzem normalment, però amb una dosi menor a l'habitual, ja que tenim un producte extra dins la rentadora
  4. La temperatura de rentar ha de ser de 40 graus per tal que faci l'efecte desitjat

Si a més a més, ens volem desempallegar de les males olors o volem aconseguir que la nostra roba faci una olor natural molt agradable, podem posar un parell de fulles de llorer dins el tambor, juntament amb el percarbonat de sodi, i així, aconseguirem que les nostres peces semblin com noves, per la seva netedat i bona olor.