Tires les bossetes blanques de gel que venen a les capses de sabates? Aquest és l'increïble ús que els hi pots donar

El gel que contenen és un compost de vidre soluble que té porositat

Bosses de gel de sílice

Bosses de gel de sílice / EPI

Abril Lozano

Sabies que aquestes petites bosses de paper transpirable que trobes a bosses o capses de sabates noves tenen una funció molt útil?

Encara que, solem desfer-nos-en sense pensar-ho, les bosses de sílice són una eina clau per eliminar la humitat durant l'emmagatzematge dels objectes. Aquestes bossetes contenen gel de sílice, un compost de vidre soluble que posseeix porositat, cosa que permet mantenir en òptimes condicions els articles durant el seu transport i emmagatzematge.

Tot i que, l'embolcall d'aquestes bosses adverteix sobre la seva perillositat, en realitat són innòcues i molt útils en diversos contextos. L'advertiment es deu al clorur de cobalt que contenen com a additiu, el qual canvia el color de les boletes a blau quan estan seques i a rosa quan estan humides. Aquesta característica ens indica quan hem de reemplaçar el gel.

A continuació, et presentem alguns trucs sorprenents amb els quals pots aprofitar aquestes bosses de sílice:

  • Rescata els teus dispositius tecnològics: Si el teu mòbil, rellotge, tauleta o altre dispositiu pateix algun contratemps aquàtic, en lloc de recórrer al clàssic truc de l'arròs, també pots utilitzar les boletes de gel de sílice per absorbir la humitat atrapada al seu interior.
  • Conserva flors per més temps: Si vols preservar una flor durant molt de temps, submergeix-la en gel de sílice. Assegureu-vos de cobrir-la del tot i deixeu-la reposar de 2 a 3 dies abans de retirar les boletes. Recorda no excedir-te més de cinc dies, ja que podria fer malbé la flor.
  • Protegeix les llavors: Si ets un apassionat de la jardineria, les bossetes de gel de sílice et seran de gran ajuda per conservar les llavors en bon estat. Emmagatzemar-les al costat d'aquestes bossetes evitarà que s'enfosqueixin a causa de la humitat.
llavors

llavors / @ wirestock

  • Mantingues la teva plata brillant: Evita que la plata s'oxidi o adquireixi un to negre a causa de la humitat o el pas del temps. Col·loca una bosseta de gel de sílice a l'interior del teu joier i lluiràs les teves joies com a noves.
  • Protegeix peces metàl·liques: Igual que amb la plata, la humitat pot fer malbé les peces metàl·liques en generar una capa d'òxid que les deteriora. Introdueix aquestes bossetes a l'interior de les peces per evitar que això passi.
  • Conserva retrats en paper: Si vols preservar els teus retrats en paper fotogràfic, les bossetes de sílice seran les teves grans aliades. Contribuiran a la seva perfecta conservació, protegint-los del pas del temps.
  • Neutralitza males olors en bosses: Les motxilles i bosses que fem servir per anar a la piscina, al gimnàs o a la platja solen adquirir olors desagradables a causa de la humitat de la roba, les xancletes o els xampús. Per combatre aquestes olors, col·loca un parell de bossetes de sílice a l'interior de la bossa.
  • Perllonga la vida útil de les fulles d'afaitar: El bany és un lloc propens a l'acumulació d'humitat, la qual cosa pot fer malbé les fulles d'afaitar. Per estendre la seva vida útil i evitar haver-les de reemplaçar amb freqüència, guarda-les en un recipient tancat al costat d'aquestes bosses de sílice.
  • Evita la condensació al cotxe: Amb l'arribada de les baixes temperatures, és comú que els vidres del cotxe s'entelin. Col·locar una bosseta de gel de sílice sota el parabrisa ajudarà a evitar-ho.
  • Protegeix les lents de la càmera: Els amants de la fotografia saben com de valuoses i delicades són les lents de les seves càmeres. Per protegir-les, simplement guarda una bosseta de sílice al costat d'elles i així evitaràs que es facin malbé.

La pròxima vegada que trobis aquestes versàtils bossetes de gel de sílice a les teves noves bosses de mà o sabates, pensa dues vegades abans de rebutjar-les. Podrien ser de gran utilitat en situacions inesperades.