Les 4 coses que has de buscar en una parella si vols una relació sana

Entendre's en una relació de parella és una tasca complicada

Aquests límits us ajudaran a trobar la persona adequada

Una relació sana

Una relació sana / PROSTOOLEH

Sofia Márquez

 A la jungla de la solteria, molts ja anhelen trobar l'amor amb una persona que els motivi a construir una relació sana i duradora. Però trobar algú amb qui siguem compatibles i que ens atregui pot ser molt difícil. Algunes persones s'estimen més fer llistes de pros i contres per saber si les qualitats de l'altre encaixen amb la seva personalitat, encara que siguem sincers, en l'amor no tot és tan lògic.

No ens podem tornar uns exigents, però sí que pot ser útil establir límits quan estem coneixent algú. No es tracta de dibuixar les qualitats físiques de la nostra parella perfecta, sinó de decidir quins són els límits que mai no estarem disposats a traspassar en una relació i els estàndards que ha de complir la persona amb qui volem compartir la nostra vida.

Això pot ser molt útil en els moments en què comencem a conèixer algú i ens confonem sobre allò que volem o què és millor per a nosaltres. És complicat aclarir les nostres idees quan estem encegats d'il·lusió per un nou amor o quan hi ha una gran connexió amb algú que acabem de conèixer.

Aquesta llista de límits ens ajudarà a saber els quatre elements que hauria de tenir la nostra parella per poder construir una relació sana i duradora

  • QUE ENS FACI SENTIR BÉ

Perquè una parella funcioni cal ser-hi feliç. Per descomptat que les relacions no són sempre fàcils i necessiten esforç i paciència per les dues parts, però hi ha alguna cosa que sempre ha de prevaler: ens hi hem de sentir bé.

És important que la teva parella et faci sentir lliure de ser tu mateix, sense por a expressar els teus sentiments i necessitats personals. Que tots dos se sentin escoltats i recolzats és una cosa que encaminarà la relació cap a un amor sa.

  • QUE COMPARTIM VALORS IMPORTANTS

Hi ha un moment de la nostra vida en què sabem quins són els nostres valors i volem actuar d'acord amb ells. Els valors ens fan viure de manera autèntica i apareixen reflectits en les decisions que prenem. Si no compartim aquests valors que ens fan ser els qui som amb la nostra parella, el més segur és que hi hagi un xoc per les nostres maneres de veure el món.

Compartir valors

Compartir valors / FREEPIK

  • QUE SIGUI FLEXIBLE

Cada persona és un món, i cada persona té una història i un bagatge diferent, sempre hi haurà diferències entre tots dos, sigui en punts de vista o manera de fer les coses, per això la flexibilitat serà important en una relació per poder adaptar-se a l'altre.

  • QUE SIGUI RESPONSABLE AMB LA SEVA SALUT

Es tracta de salut física o mental, és molt important que siguem conscients dels problemes que patim, per reconèixer-los i trobar-los un remei. Això, encara és més important quan es tracta de salut mental: l'ansietat sol aparèixer en moltes relacions de parelles, igual que les addiccions o els processos de recuperació després d'esdeveniments traumàtics.

Nosaltres podem ajudar la persona, però estarà a la seva mà intentar millorar i cap de les parts hauria de ser dependent de l'altra, sinó que amb la seva pròpia autonomia ha de resoldre els seus problemes, tenint el suport de la parella.