Com trasplantar una flor de forma adequada

Els 9 consells que no et pots deixar perdre

Els millors consells per trasplantar una planta

Els millors consells per trasplantar una planta / GETTY IMAGES

Eva Remolina / AMIC

Trasplantar una planta pot ser una tasca important per al seu creixement i salut a llarg termini. Ja sigui perquè la planta ha crescut massa en el seu test actual, està mostrant signes de malestar o simplement vols canviar la seva ubicació, és crucial fer-ho de manera adequada per minimitzar l'estrès de la planta i augmentar les seves possibilitats de supervivència. Aquí tens una guia pas a pas per a trasplantar les teves flors o plantes amb èxit.

1. Triar el moment adequat:

Abans de començar, assegureu-vos de triar el moment adequat per al trasplantament. La primavera i la tardor són les estacions ideals, ja que la temperatura és més suau i la planta té temps per aclimatar-se abans de les condicions extremes de l'estiu o l'hivern.

2. Preparació de les eines:

Reuneix totes les eines necessàries, com ara una pala, un ganivet, un recipient nou per a la planta i una barreja de terra adequada. La terra ha de ser compatible amb les necessitats específiques de la planta que estàs trasplantant.

3. Buidatge del test original:

Amb cura, treu la planta del recipient original. Potser hauràs de fer servir el ganivet per desprendre les arrels de les parets. Intenta no trencar o perjudicar les arrels més delicades.

4. Examinar les arrels:

Abans de col·locar la planta al nou test, examina les arrels. Tallar les arrels mortes o danyades amb el ganivet per fomentar un bon creixement futur.

5. Preparar el nou test:

Omple el nou test amb una capa de terra fresca i, si és necessari, col·loca un peu de grava o pedra petita a la part inferior per millorar el drenatge. Això evitarà que les arrels quedin xopes.

Preparar el nou test i crear un nou espai per la planta

Preparar el nou test i crear un nou espai per la planta / RAWPIXEL.COM

6. Col·locació de la planta:

Centra la planta, assegurant-te que estigui a la mateixa profunditat que abans. Omple l'espai al voltant de la planta amb la nova terra i pressiona-la amb suavitat per eliminar les bombolles d'aire.

7. Regar adequadament:

Després de trasplantar, rega bé la planta per assegurar-te que la terra es compacta al voltant de les arrels i que la planta té suficient humitat per a la seva recuperació inicial.

8. Manteniment posttrasplantament:

Durant les primeres setmanes després del trasplantament, evita la llum solar directa i no fertilitzis la planta. Aquest període permet a la planta aclimatar-se a la seva nova ubicació.

9. Observació constant:

Continua observant la planta durant les pròximes setmanes i ajusta la freqüència d'aigua i altres cures segons sigui necessari.