Aconsegueix que el parquet torni a brillar: només necessites oli de gira-sol

Et deixem un truc fàcil i econòmic

Elimina les taques i les rascades del parquet

Oli de gira-sol per netejar el parquet

Oli de gira-sol per netejar el parquet / @ CHANDLERVID85

Mantenir el parquet en bones condicions és una tasca fonamental si volem que ens duri, ja que el material amb el qual està fet és molt delicat i una mala cura, pot fer que se'ns quedi lleig o l'hàgim de canviar, amb el cost que això comporta.

Caminar sobre el parquet hauria de fer-se sense sabates per tal de mantenir-lo en condicions òptimes. Tot i que, no tothom ho compleix, provocant rascades i brutícia, entre altres.

La cura del parquet:

Hem d'anar molt amb compte amb l'aigua i la humitat. El parquet en ser fusta, si es mulla, tot i estar tractat, pot patir les conseqüències i amb el temps es pot fer malbé, creant deformacions, fent que apareguin taques o rascades en el mateix.

La millor manera de netejar el parquet

Segons 'Información', del grup Prensa Ibérica, hi ha un truc casolà que és molt efectiu a l'hora de deixar el terra de parquet impecable. Aquest truc es troba a Internet i els usuaris estan molt contents amb els resultats. I a més, només necessites un ingredient que, de segur, tens a casa.

Saps els beneficis de l'oli sobre el parquet?

L'oli no serveix només per amanir, cuinar, a part dels beneficis que té si el consumim de forma habitual per a la nostra salut. A més, també serveix per deixar el terra del parquet impol·lut. En aquest cas, però, parlem de l'oli de gira-sol i no el d'oliva.

Sabem que l'oli d'oliva està recomanat per la salut

Els olis d'oliva, de teca, de pi o de gira-sol també poden servir per netejar el terra, però en el truc d'Internet ens recomanen fer servir el de gira-sol. Per aplicar-lo en la neteja del nostre terra, només hem de posar unes gotes d'aquest en un drap de cotó i fregar amb moviments circulars sobre les zones que pateixin rascades.

El truc per deixar el parquet com nou

El truc per deixar el parquet com nou / @ KAMRANAYDINOV

Al cap d'uns instants, podrem veure com les taques i les rascades començaran a desaparèixer o a disminuir, tornant al nostre terra de parquet la seva brillantor original. I si a més, vols aconseguir que el parquet recuperi el seu to original, només hauràs d'afegir unes gotes de vinagre negre al drap que conté l'oli i seguir el mateix procés de neteja.

Altres trucs per cuidar el nostre parquet

La prevenció és la millor eina per evitar que el nostre parquet es faci malbé. Així doncs, posar catifes a les zones de pas més freqüents és una possible solució per mantenir el parquet en unes condicions òptimes. A més, utilitzar protectors a les potes dels mobles ens ajudarà a no ratllar el terra si els hem de moure. I, en últim lloc, substituir l'escombra per un tiràs, ens ajudarà a no ratllar el terra.