El iogurt és un aliment que, molts consumim diàriament perquè aporta calci, entre molts altres beneficis. La nostra salut digestiva pot estar regulada i cuidada menjant un iogurt al dia. Així doncs, tot són avantatges en el seu consum, però, saps detectar si un iogurt està dolent, abans d'obrir-lo? A vegades, tot i tenir la data de caducitat correcta, el iogurt pot no estar en bones condicions, descobreix-ho!

Els iogurts que podem trobar

Cal distingir entre iogurts làctics i iogurts d'origen vegetal. A continuació, us presentem les particularitats de cadascuna d'aquestes variants, per tal que, podeu escollir la que més us beneficiï. L'elecció s'ha de fer segons el nostre estat de salut.

Els iogurts làctics

Semblen ser més rics en calci i en la valuosa vitamina B12, un micronutrient indispensable per combatre el cansament. 

Diversitat de iogurts GETTY IMAGES

Els iogurts d'origen vegetal

Són preferibles pel contingut en fibres alimentàries útils per facilitar la digestió i el treball de l'intestí. 

Tot i això, hi ha un aspecte que no podem passar per alt: llegir l'etiqueta del producte.

Què hem de comprovar abans de comprar un iogurt

Abans de comprar-lo, hem de comprovar la quantitat de sucre afegit. Després ens hem de quedar amb els iogurts que en continguin menys o que no tinguin additius. El sucre, juntament amb la sal, es pot convertir en un dels pitjors enemics de la nostra salut i la nostra figura.

Com saber si un iogurt està dolent

Saber si un iogurt està caducat abans d'obrir-lo, és essencial per evitar riscos per a la salut i gaudir d'un producte fresc i segur. La data de caducitat o la data de consum preferent és el primer punt de referència per avaluar si un iogurt està caducat. Aquesta data és proporcionada pel fabricant i sol estar impresa a l'envàs en un format com "MM/DD/AAAA". Si la data ha passat, és un senyal clar que el iogurt pot no estar en el millor estat.

També cal tenir en compte l'aspecte visual. L'aparença de l'envàs i del iogurt és un indicador important. Si notes que l'envàs està malmès, abonyegat o sembla inflar-se, això podria ser un senyal que el iogurt ha perdut el segellat hermètic i pot haver-se fet malbé. A més, observa si hi ha floridura, taques estranyes o canvis de color al iogurt, ja que són signes de deteriorament.

Un altre detall que no cal passar per alt és l'olor. El sentit de l'olfacte pot ser un recurs valuós per detectar si un iogurt està en mal estat. Si abans d'obrir l'envàs, la zona del voltant de la tapa fa una olor agra, desagradable o estranya, és probable que el iogurt hagi començat a descompondre's.